Home // diari // 24 de febrer de 1933

24 de febrer de 1933

Divendres:

En la campanya electoral:

A MunicAdolf Hitler va dir en un míting que no tenia cap programa pel seu govern perquè no hi creia en aquestes coses.

En el Reich:

Després del gran míting del KPD en el palau d’esports el dia anterior, la policia auxiliar que havia creat en Hermann Göering el 22 de febrer de 1933, va assaltar la Seu del Partit Comunista de Berlín, la Karl Liebknecht Haus, i varen trobar propaganda comunista en els subterranis. Hermann Göering va publicar un comunicat oficial on es detallava que s’havien requisat una gran quantitat de material comunista que explicaven una revolució comunista a nivell mundial. El local va ser tancat fins a nou avís i més tard es va convertir en la Horst-Wessel-Haus, on les SA varen instal·lar un departament per combatre el bolxevisme, un centre de tortura contra els opositors polítics i jueus arrestat. A la nit, l’edició nocturna del Vossiche Zeitung va informar a primera plana sobre l’ocupació i el tancament de la central del partit comunista. En canvi, en el Der Angriff només s’hi podia llegir en nou línies el què havia passat a la seu del KPD.

Però no només els comunistes tenien motius per queixar-se. El socialdemòcrata que havia sigut ministre prussià d’Interior Albert Grzesinksi es queixava de que diversos dels seus mítings havien sigut rebentats i a un número substancial dels presents haguessin patit lesions greus.


Wilhelm Frick va dir en resposta a les declaracions del ministre d’Economia de Wurtemberg, el demòcrata Maiser, del dia anterior, que el Reich faria triomfar la seva autoritat sobre els Estats del sud, i que Hitler es mantindria en el poder encara que no obtingués majoria el 5 de març de 1933.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: