Home // diari // 22 de febrer de 1933

22 de febrer de 1933

Dimecres:

En la campanya electoral:

L’antic ministre del Reich Adam Stegerwald va rebre una pallissa per part de les SA durant un míting del Partit del Centre a Krefeld. El Partit del Centre ràpidament es va queixar per aquell fets i, davant d’aquelles protestes, Adolf Hitler va assegurar que aquells atacs no eren obra d’ells i va deixar clar que hi havia elements provocadors, sota la disfressa del NSDAP, per desacreditar el moviment nacionalsocialista sabotejant i rebentant mítings, sobretot del Partit del Centre. Amb severitat va demanar que tots els nacionalsocialistes es distanciessin d’aquests atacs, ja que l’enemic era el marxisme.

En el Reich:

Hermann Göering va publicar un decret en què establia una policia auxiliar per reforçar la policia regular i, d’aquesta manera, s’incrementava en 50.000 auxiliars el personal de la policia per futures operacions policials amb el pretext d’eliminar els combats de l’esquerra radical. Aquesta policia seria en el futur la Gestapo. La majoria dels homes d’aquest nou cos varen provenir de les SS, els Cascs d’Acer i les SA. Amb aquest decret, automàticament les SA quedaven col·locades sota l’autoritat d’en Göering, cosa que no li va agradar gens a l’Ernst Röhm que des de feia temps rivalitzava amb ell per ser el sector influent de l’Adolf Hitler.


Les SA varen preparar la instal·lació d’un camp de concentració a l’antiga cerveseria d’Oraninenburg.


El SPD va organitzar una vaga a Lübeck després de l’arrest del diputat socialdemòcrata Julius Leber. Les manifestacions de protesta varen obligar a interrompre les representacions de El mar de Plata de Kurt Weill a Hamburg, i la seva música, vinculada durant molt de temps a les obres de l’escriptor comunista Bertold Brecht, va ser poc després prohibida.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: