Home // diari // 23 d’octubre de 1941

23 d’octubre de 1941

Dijous:

En el Reich:

Heinrich Himmler va visitar el camp de concentració de Stutthof.


A Berlín, la Gestapo va detenir a monsenyor Bernhard Lichtenberg per haver fet sermons a la Catedral de Santa Eduvigis contraris al règim. A la seva casa hi varen trobar l’esborrany pel següent diumenge en el que es parlava de la persecució dels jueus. Quan se l’emportaven els agents de la Gestapo el varen obligar a treure’s la sotana. Llavors, un SS, que primerament el va insultar, el va obligar a pujar a un cotxe que el va dur a l’Alexanderplatz per ser interrogat.

En el front oriental:

En el sector sud:

El general Semyon Timochenko va agafar el comandament del front soviètic del sud.


A Khàrkiv, assetjada pel 6º Exèrcit del general Walter von Reichenau, el comandant de la plaça de la ciutat va anotar que la Wehrmacht no tenia cap interès en tractar els habitants de la ciutat. Precisament, el 6º Exèrcit va aconseguir travessar les posicions soviètiques a la perifèria occidental de la ciutat i va obligar als soviètics a abandonar la ciutat.


A Odessa, després de l’atemptat del dia anterior on varen morir 41 persones, els alemanys varen dur a 19.000 jueus als molls per afusellar-los i incinerar-los amb gasolina. Per no defraudar als seus aliats, al migdia, el dictador Ion Antonescu va ordenar oficialment l’execució dels comunistes per cada oficial romanès o alemany mort i altres cent pels morts de qualsevol altra graduació. Segons les noves ordres s’havia d’agafar una víctima de cada família jueva. Aquesta matança va coincidir amb els funerals de les víctimes.


A Crimea, per tal d’acabar amb la superioritat aèria soviètica, els alemanys varen enviar tres grups de caça (II./JG 3, III./JG 52 i III./JG 77) que varen sortir de Chaplinka als cels de Crimea. El coronel Werner Mölders era qui donava les instruccions. Desenes d’aeronaus soviètics varen ser destruïdes pels caces alemanys, que finalment varen acabar amb la superioritat aèria soviètica a l’àrea de Perekop. En total els alemanys varen notificar de 33 victòries per només una derrota, la del sergent primer Ewald Dühn.

A més a més, He-111 de la 6./KG 26 varen causar danys en el petrolier Sovétskaia neft, en el Mar Negre, que en prou feines va aconseguir arribar al port de Feodosia.

En el Pacífic:

A Hawai, després de que el govern nord-americà acceptés que tres embarcacions japoneses es dirigissin de Japó a Hawai i als Estats Units per parlar de l’embargament nord-americà, l’embarcació japonesa Tatuta Maru va fer escala a Honolulú. En seguida que varen atracar, el consol general Kita va pujar a bord de l’embarcació i va rebre un sobre del comandant. En el sobre hi havia un qüestionari de l’Alt Comandament Major de la Marina japonesa en el qual es sol·licitava, entre altres coses, un mapa amb els emplaçaments, la superfície i els efectius de totes les instal·lacions militar d’Oahu. Una missió especial vindria després a recollir les respostes.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: