Home // diari // 26 d’octubre de 1941

26 d’octubre de 1941

En el Reich:

L’Adolf Hitler, el comte Galeazzo Ciano i el ministre Joachim von Ribbentrop varen marxar amb tren del quarter general de Rastenburg per dirigir-se a la capital alemanya. Abans, el dictador alemany es va reunir amb en Walther Wagner per preguntar-li directament sobre les provisions d’hivern a les tropes. En Wagner l’hi va assegurar que els Grups d’Exèrcits del Nord i del Sud disposaven de la meitat de les seves provisions necessàries a final d’aquell mes, però que només arribarien a un terç al Grup d’Exèrcits del Centre, el més gran dels tres Exèrcits.

A Berlín, quan va arribar la delegació alemanya i italiana es varen trobar amb una manifestació contra el bloqueig anglosaxó. En Ciano, que feia 14 mesos que no estava a la capital alemanya, va trobar la ciutat més paralitzada en trànsit i en moviment, i veia molta menys gent amb l’uniforme del Partit Nazi. Quan es varen acomodar a la ciutat es varen tornar a reunir per tornar abordar els temes que havien parlat el dia anterior. En Hitler va tornar a exposar la situació militar i va indicar els seus nous objectius: ocupar Sebastopol, fer una ofensiva fins arribar al Volga i ocupar Stalingrad, atacar Moscou, atacar Leningrad, començar una ofensiva al Caucas i iniciar una marxa cap a Orient a través de l’Iràn, Iraq, Palestina i ocupar Egipte. Després de la reunió en Ciano es va reunir amb el mariscal Hermann Göering a la seva casa de Berlín. El ministre alemany el va rebre amb tots els honors, com si rebés un rei, i li va manifestar que tant li feia que la gent a Grècia es morís de gana. En Göering li va explicar que els russos havien arribat a menjar-se a ells mateixos i que es menjaven fins i tot les sabates de la gana que passaven. Després de deixar-lo impactat amb aquella frase, el ministre alemany li va assegurar que aquell any moririen entre 20 i 30 milions de persones de gana a la Unió Soviètica i que aquest fet els hi convenia perquè aquests pobles, segons en Göering, havien de ser eliminats.

En el front oriental:

L’avantguarda d’una divisió alemanya va arribar al sector del riu Oka, a prop d’Utkino, però els alemanys ja començaven a patir la falta de combustible.

A Bielorússia, els alemanys varen executar a la forca a la primera dona en territori soviètic. Es tractava de la Masha Bruskina, una partisana jueva soviètica de 17 anys.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: