Home // diari // 27 de setembre de 1939

27 de setembre de 1939

Dimecres:

En el Reich:

En el moment en que Varsòvia es rendia, Adolf Hitler estava a Berlín, on hi havia tornat discretament sense cap cerimònia ni sense cap desfilada. El dictador tenia en ment una ofensiva més important que la polonesa. Els alts oficials de l’Adolf Hitler varen ser informats dels plans del dictador de començar una ofensiva a occident tant aviat com fos possible. Aquest anunci va ser vist amb hostilitat pels militars, que no els hi agradava que Hitler assumís el control directe de la planificació estratègica i, que, a més, no es consideraven preparats per començar una operació de tal calibre.


Heinrich Himmler va aprovar un decret en què s’ordenava transformar tot l’aparell de seguretat en un Ministeri, l’Oficina Principal de Seguretat del Reich ( Reichssischerheitshauotamt, RSHA ). En un altre decret, es nombrava els caps de servei del nou organisme i es va nombrar a en Reinhard Heydrich com a cap del RSHA. En el nou organisme se li va prohibir utilitzar la capçalera Direcció General de Seguretat del Reich en la seva correspondència amb altres autoritats, ja que oficialment pràcticament no era coneguda per ningú. 


A Alemanya, el U-30 va tornar de l’Atlàntic al port de Wilhelmshaven. Karl Döenitz va interrogar al seu comandant, que li va dir que havia enfonsat per error l’Athenia el 3 de setembre de 1939. De seguida Döenitz es va posar en contacte amb l’Erich Raeder i, després de consultar-ho amb en Hitler, va ordenar màxima discreció en l’assumpte perquè no volien fer empipar als nord-americans.

En la Batalla per Polònia:

Després d’haver siguts rebutjats el dia anterior, els alemanys varen llançar un nou assalt sobre la ciutat de Varsòvia, que estava resistint fins llavors sense queviures i sense material sanitari i convivint amb els constants bombardejos com el del dia 25 de setembre de 1939. Finalment, els generals polonesos Tadeuz Kutrzeba i el general i comandant del 8º Exèrcit Johann Blaskowitz varen acordar l’alto el foc per les dotze del migdia. Poc després es varen començar a veure banderes blanques i a les dues varen acabar els combats. 140.000 polonesos varen ser fets presoners, dels quals 36.000 estaven ferits. Centenars de militars i civils polonesos ferits varen morir, tot i que s’haguessin pogut salvar si els haguessin donat una atenció mèdica. Però aquest no era el pla dels alemanys. Reinhard Heydrich va informar que de les classes altes poloneses en els territoris ocupats, només quedava present el 3% com a màxim.  

Però no només Varsòvia es va rendir en aquella jornada, també es varen rendir les grans bosses poloneses envoltades pels alemanys, on encara resistien més de 90.000 homes.


Els alemanys continuaven amb la seva política d’eliminació i els agents de les SS varen buscar a malalts mentals en el sanatori de Kocborowo. Els malalts, a més dels eslaus que eren considerats pels nazis una raça inferior, no varen tenir possibilitat d’escapar. Heydrich va declarar aquell dia en referència a l’eliminació de la classe dirigent polonesa, que aquesta com a màxim només en quedava un 3% en les regions ocupades pels alemanys.

A la Unió Soviètica:

Joachim von Ribbentrop va viatjar a Moscou per segellar un altre pacte amb la Unió Soviètica pel repartiment de Polònia. El ministre alemany es va reunir amb el ministre Viatxeslav Mólotov en un banquet celebrat en el Saló Andréyevski del Kremlin. Al final de la trobada, Mólotov va aixecar la seva copa i va cridar:

Un hurra per Alemanya, el seu Führer i el seu ministre d’Exteriors!.

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: