Home // diari // 25 de setembre de 1939

25 de setembre de 1939

Dilluns:

En el Reich:

Des de Zoopot, Polònia, Adolf Hitler va ser entrevistat pel periodista mexicà José Pagés Llergo. El dictador li va dir en l’entrevista que les doctrines socials eren com les plantes: neixen i es desenvolupen en climes propicis, i li va explicar que el nacionalsocialisme, que segons va afirmar era la resposta als mals que patia Alemanya, possiblement no trobés en Amèrica l’abono convenient perquè germinés.

A Polònia:

400 Bombarders convencionals i en picat alemanys, amb el suport de 30 trimotors de transport, van bombardejar brutalment la ciutat de Varsòvia, que s’havia declarat plaça forta, en l’anomenava Opearció Costa, causant una destrucció generalitzada. Després, es varen repartir en totes les divisions alemanyes les últimes ordres per iniciar l’endemà un assalt general a la ciutat. Des de Zoppot, on s’allotjava en el Casino-Hotel, Hitler va volar als voltants de la ciutat per veure la devastació causada pels seus bombarders i la seva artilleria. Després d’observar la zona va tornar a Zoppot.

En els Estats Units:

En ser informats sobre el què passa a Polònia, la revista nord-americana Time va encunyar per primer cop a occident el terme Blitzkrieg.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: