Home // instruments nazis // Reichswehr

Reichswehr

La Reichswehr, també era anomenada la Defensa Imperial, era l’organització militar d’Alemanya des de l’1 de gener de 1921 fins al 1935, quan el govern nazi li va canviar el nom pel de Wehrmacht. Quan va acabar la Primera Guerra Mundial, l’exèrcit alemany es va desintegrar, tot i que molts dels soldats i generals volien continuar dins l’Exèrcit, però segons el Tractat de Versalles, firmat a l’estiu de 1919, la Reichswehr no podia sobrepassar els 100.000 soldats. El 1913 l’exèrcit alemany tenia més de 700.000 homes i 15.000 per la Marina. Això va permetre que només i podessin ingressar els millors dels millors, fet que va provocar que es millores les condicions de l’Exèrcit i es desenvolupessin millor les seves tècniques i la seva maquinaria. Moltes de les noves armes que es varen construir es varen provar a la Unió Soviètica. El Tractat també va provocar que molts soldats que varen quedar fora del nou Exèrcit s’allistessin als grups paramilitars com els Freikorps. A més, el Tractat de Versalles va prohibir tenir un Estat Major de l’Exèrcit, tot i que va continuar tenint les funcions típiques d’un Estat Major. Segona la llei de defensa del 23 de març de 1921, la Reichswehr va ser composta en dos organismes:

  1. La Reichsheer, era l’exèrcit de cavalleria i d’infanteria. No podia tenir ni tancs, ni artilleria pesada ni avions.
  2. La Reichsmarine, era una Marina limitada a molt pocs vaixells de guerra. No podia tenir submarins.

La majoria del personal de la Reichswehr no tenien ideologia democràtica, però van respectar i defensar la República de Weimar. Els soldats tenien el lema: l’Estat dins l’Estat. Tot i respectar la República, molts varen estar a favor de la política de l’Adolf Hitler en la seva lluita per aconseguir el poder i varen aixafar els espartaquistes el 1919.. És molt discutit el paper de la Reichswehr en el putsch de Munic de l’any 1923, ja que els seus homes varen tardar molt en respondre i no estava clar el principi de quin bàndol estaven. Després del cop d’Estat varen tractar amb molt de respecte a en Hitler.

Amb la pujada al poder els nazis el 1933 es va començar un programa secret d’expansió de l’Exèrcit, infringint les normes del Tractat de Versalles. El 21 de març de 1933, a l’església de la guarnició de Potsdam, Hitler va rendir homenatge a l’elit de l’exèrcit imperial en uniforme de gala. El 4 d’abril de 1933 es va crear el Consell de defensa del Reich per avançar un nou programa secret de rearmament. La llei del 20 de juliol de 1933 tornava al cos d’oficials les seves antigues prerrogatives militars i, especialment, suprimia la jurisdicció dels tribunals civils sobre els militars. El 21 de maig 1935 la Reichswehr es va rebatejar amb el nom de Wehrmacht, l’Exèrcit nacional, i es va abolir el Tractat de Versalles unilateralment.

Posted in instruments nazis

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: