Home // diari // 20 de juliol de 1933

20 de juliol de 1933

Dijous:

A Itàlia:

A Roma, el Vaticà i Alemanya varen ratificar oficialment l’acord que havien arribat a principis de mes perquè es respectessin els interessos catòlics a Alemanya. La firma de l’acord va ser firmada pel Secretari d’Estat del Vaticà, l’Eugeni Pacelli, posteriorment Papa Pius XII, i pel vicecanceller Franz von Papen. En teoria, l’acord implicava la no ingerència de l’Església en la política alemanya i els bisbes havien de jurar per Déu fidelitat al govern alemany a més de que es varen fer obligatòries les oracions per la prosperitat del Reich i es va prohibir que la premsa catòlica es definís com a catòlica, ja que tots els diaris tenien que ser alemanys. A canvi, l’Església rebia generosos privilegis a les escoles catòliques i al clergat, i s’assegurava de que no es farien ni persecucions ni detencions religioses contra el cristianisme i varen tenir el dret a organitzar-se. A Berlín, el nunci Apostòlic Cesaere Arsenigo va ser rebut per l’Adolf Hitler per negociar les condicions que havia posat el Papa Pius XI. El Vaticà ja havia intentat arribar a acords amb els governs de la República de Weimar, però el resultat no va ser el mateix.

En el Reich:

El govern alemany va aprovar una llei que restablia en els cossos d’oficials antigues prerrogatives militars, entre elles la supressió de la jurisdicció dels tribunals civils per causes militars.


Wilhelm Frick va imposar en els funcionaris l’ordre d’adoptar la salutació hitleriana com a salutació alemanya. El ministre de l’Interior al·legava aquella imposició perquè l’Estat de partits ja no existia a Alemanya, i la totalitat de l’administració del Reich alemany es trobava sota la direcció del canceller Hitler.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: