Home // diari // 8 d’abril de 1945

8 d’abril de 1945

Diumenge:

En el Reich:

Flossenberg, a la tarda, l’ex cap del Servei d’Intel·ligència alemany Wilhelm Canaris i cinc opositors més varen ser jutjats en un Standgerich, tribunal especial de les SS dirigit pel jutge Otto Thorbeck, per estar al darrere del complot del 20 de juliol de 1944. Canaris i tots els altres varen ser condemnats a morir l‘endemà a la forca.


Ernst Wilhelm Bohle va informar al ministre Joseph Goebbels que el Auswärtiges Amt havia intentat sense èxit negociar la pau amb els Aliats a Suècia, Suïssa i Espanya. Segons Bohle, la Gran Bretanya no hi estava gaire interessada i molt menys els Estats Units, però en canvi amb la Unió Soviètica hi havia més esperances, tot i que exigien el control de Prússia Oriental.


De Ravensbrück va sortir el primer comboi de presoners en direcció a Suïssa, que seria seguit d’altres en direcció a Suècia.

A Buchenwald, després de que sonés aquell matí una prolongada alarma antiaèria, va ser convocat tot el camp per marxar a les dotze del migdia. El trasllat va ser gradual en el següents dies.


Al migdia va sonar l’alarma antiaèria a la ciutat de Munic anunciant l’arribada de bombarders. Els atacants varen passar de llarg.


De la Gran Bretanya, els alemanys varen rebre un missatge de l’espia Joan Pujol, Arabal, Garbó pels britànic i que realment treballava per l’MI-5 fent d’aquesta manera de contra-espia, en què els animava a continuar creient en la victòria i els hi deia que la guerra, malgrat tots els èxits aconseguits pels Aliats, encara no estava perduda i que no ho estaria mentre hi hagués un soldat alemany amb l’arma disposada a lluitar. Els alemanys mai varen desconfiar de Pujol. 

En el front oriental:

A Königsberg, els alemanys atrapats a la ciutat pels soviètics varen iniciar un contraatac per obrir una sortida, però l’atac es va enfonsar a la nit enmig del caos.


Molts caps de les SS es varen suïcidar després de que els hi haguessin tret els galons per la derrota a Hongria.


A Viena, casi tot el sud-est de la ciutat va quedar sota el control de l’exèrcit soviètic i es produïen disturbis en els barris obrers. Dins la ciutat corrien rumors que deien que els soviètics havien arribat al Zentralfriedhof, el cementiri principal. Davant de l’imminent derrota, l’Adolf Hitler va ordenar que s’havia de conservar la capital austríaca costés el que costés, tot i que l’exèrcit alemany havia rebut ordres de ser evacuat i començava a fugir en massa. Durant aquell dia es varen imprimir alguns diaris, però no es varen poder distribuir. Les comunicacions no es varen poder restablir fins al dia 15 d’abril.

A Itàlia:

Després de mesos de poca activitat, els Aliats varen reprendre el seu avanç cap al nord.

 

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: