Home // diari // 26 de març de 1945

26 de març de 1945

Dilluns:

En el Reich:

Albert Speer va tornar a Berlín després de visitar els últims dies el quarter general del general Walter Model. Només arribar a la capital es va dirigir al búnquer i es va reunir amb l’Adolf Hitler a la Cancelleria del Reich. Hitler li va dir que havia rebut informes que deien que ell, Speer, ja no confiava amb les seves ordres i que ja no confiava en la victòria. Speer li va recomanar que el fes dimitir, però Hitler no ho va trobar una bona idea, encara el necessitava, i va acabar la trobada entre ells dos. Al migdia, Berlín va patir un bombardeig que va afectar les indústries de material bèl·lic.

En el front oriental:

A la nit, les tropes soviètiques varen capturar la ciutat i el port de Gdynia després de que el dia anterior una noia de la resistència polonesa entregués en el general Katukov un plànol del sistema defensiu de la ciutat.


A Hongria, amb l’arribada de reforços els soviètics varen aconseguir obrir pas i el 6º Exèrcit SS Panzer del general Josef Dietrich es va tenir que retirar direcció a Viena per intentar protegir la capital austríaca. Hitler, que va ser mal informat d’aquella retirada, es va enfadar molt amb el general Dietrich.

En el front occidental:

El general Jacob Devers va enviar les unitats del 15º i 6º Cos del 7º Exèrcit nord-americà de l’Alexander McCarrel Patch a través del Rin, entre Worms i Mannheim, i varen establir connexió amb el 3º Exèrcit del general George Patton, que també havia travessat el riu. Els soldats nord-americans de la 89º Divisió del 3º Exèrcit es varen tenir que protegir de les bales alemanyes en una llanxa de desembarcament DUKW, mentre creuaven el riu Rin per Oberwesel, a St. Goar.


Al mateix temps, després de rebre permís per avançar cap al cap de pont, el 1º Exèrcit va començar el seu avanç per envoltar el Ruhr des del sud. Courtney Hodges va rebre l’ordre d’avançar al voltant del Ruhr per trobar-se amb el 9º Exèrcit del tinent general Bill Simpson al nord-est de Paderborn. Els alemanys s’estaven enfonsant segons una valoració de la intel·ligència del 2º Exèrcit britànic, que a més deia que ja no tenien un sistema de defensa cohesionat entre el Rin i l’Elba.

En el Pacífic:

Els nord-americans varen completar la captura de l’illa d’Iwo Jima. Els últims defensors japonesos de l’illa, uns 300, es varen llançar en un desesperat banzai sobre un campament nord-americà. Tot i la victòria, la neteja de l’illa va durar casi dos mesos més.


A les Filipines, la divisió Americal va desembarcar a Cebu per enfrontant-se a una forta resistència japonesa, que es va concentrar en els turons situats darrere les platges de desembarcament. Unes altres unitats nord-americanes varen desembarcar a l’illa de Bohl.

A la Unió Soviètica:

A Moscou va morir el mariscal de camp soviètic Boris Mijailovich Chapochnikov.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: