Home // diari // 11 d’abril de 1943

11 d’abril de 1943

En el Berghof, a Obersalzberg, Adolf Hitler i Benito Mussolini es varen acomiadar després de quatre dies reunits. Mussolini havia estat a Obersalzberg des del 7 d’abril de 1943 per parlar i discutir sobre la guerra. Hitler en va quedar content de la trobada perquè va veure que el dictador italià havia recuperat la salut i perquè sabia que no tenia cap més alternativa que lluitar al seu costat.

Aquell dia, el ministre d’Armament, Albert Speer, va proposar a Hitler fer una comissió d’industrials per buscar objectius estratègics en la producció d’energia soviètica per poder-la atacar. Per Speer, la clau de la guerra estava en qui destruís abans les indústries de producció bèl·lica del seu enemic.

En el front oriental, Kurt Zeitler va convocar una conferència al quarter general del OKH, i va presentar un pla per a que el 9ª Exèrcit del general Walter Model ataqués des del nord, a la vegada que el 4rt Exèrcit Panzer de Hermann Hoth ataqués des del sud.

Mentrestant, l’almirall Wilhelm Canaris va informar al govern alemany de que els primers objectius dels britànics i dels nord-americans serien Sardenya, Sicília i possiblement algun punt del sud-est, i que a l’oest d’Europa farien alguna maniobra per distreure’ls l’atenció.

Per altra banda, Fritz Sauckel va dir en una conferència als caps locals de les seves oficines de treball on va dir que volia que les dones treballessin obligatòriament.

En el camp de concentració de Chelmo, les SS varen aturar l’assassinat en massa de jueus començat el 8 de desembre de 1941. En total varen morir a Chelmo durant aquells dies uns 600.000 jueus.

A Bèlgica, les autoritats locals d’Ambers van preparar un funeral en honor a les víctimes del bombardeig nord-americà del 5 d’abril de 1943 on van morir cap a 2.000 belgues.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: