Home // diari // 7 d’abril de 1943

7 d’abril de 1943

En el Berghof, a Obersalzberg, varen començar les recepcions oficials alemanyes d’alt nivell per l’arribada de Benito Mussolini. El dictador italià es va allotjar al castell de Klessheim, la seu de les grans recepcions oficials, que va ser decorat segons el gust d’Adolf Hitler. Alhora de dinar o sopar Mussolini es dirigia al Berghof per menjar acompanyat de Hitler. A la cuina es va treballar amb gran intensitat per intentar satisfer el mimat paladar de Mussolini, que feia poc havia patit forts dolors estomacals. Aquell dia, a Obersalzberg feia un temps estrany entre sol, neu i un cel clar. Eva Braun, que també es trobava a la casa, es va agafar el dia lliure ja que no volien que Mussolini la veiés per la casa i va marxar d’excursió en una caminada. Per la seva banda, Hitler estava animat i content per l’arribada del dictador italià, i de seguida varen emprendre la ronda d’entrevistes en la que es va discutir la situació militar en el front oriental. Mussolini li va demanar que intentés negociar la pau amb els soviètics i que ataquessin amb més força al nord de l’Àfrica. Però, com de costum, Hitler no va deixar que ningú el contradigués, i va pintar un panorama en què es veien només victòries de les forces de l’Eix. Al final de la reunió, el dictador alemany li va garantir que l’Àfrica seria defensada.

En el camp de concentració de Chelmo, els nazis varen destruir el castell del camp per esborrar totes les petjades del genocidi que havien comès.

A Tunísia, el militar alemany Claus von Stauffenberg va ser ferit quan el seu automòbil va volar en un camp de mines. Per culpa de les ferides, Stauffenberg va perdre l’ull esquerra, la mà dreta i dos dits de la mà esquerre. Per altra banda, en la batalla, el 8ª Exèrcit britànic i el 1ª Exèrcit nord-americà es varen enllaçar per primer cop, i el 8ª Exèrcit britànic i el 2ª cos nord-americà es varen unir a l’oest de Graifa, en el golf de Gabes, tancant amb un moviment en pinça a les tropes italianes i alemanyes de Hans-Jurg von Arnim i de Giovanni Messe. En aquells moments els Aliats tenien una superioritat de tancs, avions i artilleria, i en ràpids atacs varen destrossar les forces de l’Eix.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: