Home // diari // 19 de febrer de 1943

19 de febrer de 1943

Divendres:

En el Reich:

A la nit, després del discurs sobre la Guerra Total del ministre Joseph Goebbels, a la casa del ministre, un palau que havia fet construir poc després de començar la guerra al costat de la Porta de Brandenburg, a Berlín, es va convocar una reunió de diferents altes personalitats del règim per discutir per primer cop una proposta de l’Erhard Milch i l’Albert Speer de donar tots els poders al ministre Hermann Göering com a president del Consell de ministres per la defensa del Reich. L’objectiu de la trobada era fer més forta la política interior i, així, controlar més les activitat d’en Heinrich Himmler, que anava per la seva banda i tenia molta enemistat amb Speer.


El Dresdner Anzeiger va publicar el text original del discurs del ministre Goebbels de la Guerra Total.


A Munic, els germans Hans i Sophie Scholl varen encapçalar una manifestació estudiantil contra els nazis com del dia anterior, però un blockleiter els va reconèixer i les autoritats bavareses varen detenir als germans Scholl, el professor Kurt Huber i tres joves companys dels Scholl. Després de ser interrogats i torturats per la Gestapo, varen ser condemnats a mort.

 

Actualment on hi havia la casa del ministre Joseph Goebbels hi ha l’ambaixada nord-americana.

En el front oriental: 

Erich von Manstein va llançar una contra-ofensiva inesperada i de grans dimensions contra els soviètics amb tres exèrcits Panzer i un cos Panzer SS.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: