Home // diari // 8 de febrer de 1943

8 de febrer de 1943

Dilluns:

En el Reich:

Des del Feldkommando Hochwald, Heinrich Himmler va enviar ordres a les seves organitzacions de les SS a França, Bèlgica i Holanda de deixar tots els negocis del mercat negre. Durant el sopar d’aquell dia, Himmler estava molt animat i va parlar de les seves SS, de qui va dir que serien les guanyadores d’aquella guerra i va assegurar que les Waffen-SS serien els únics que podrien reclamar recompenses després de la guerra com terres a l’est.


A Munic, a la nit, membres de la Rosa Blanca varen tornar a escriure eslògans antihitlerians a les entrades dels edificis públics, com la Universitat. Els escrits deien Avall Hitler, Llibertat o Massenmörder (Hitler, assassí en sèrie). Molt probablement aquells escrits els va fer Hans Scholl. Aquella acció la varen repetir un cop més.


Durant aquest dia i l’endemà, el Batalló policial 22 va perseguir als jueus de Slutsk per eliminar-los. Entre els dos dies varen matar a més de 3.000 persones.

En el front oriental:

Els soldats soviètics varen reconquerir, Rostov, on la Wehrmacht va enfonsar els ponts abans de que vinguessin els soviètics, el Kursk i Belgorod.

A Itàlia:

El comte Galeazzo Ciano, que deixava el seu Ministeri d’Afers Exteriors, es va dirigir al Palau de Venècia per acomiadar-se del seu sogre Benito Mussolini. La visita va ser cordial, tot i que Ciano li va augurar que vindrien hores amargues i va acusar als alemanys de traïdors. Mussolini el va escoltar en silenci i es va limitar a dir-li que el visités sovint.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: