Home // diari // 9 de febrer de 1943

9 de febrer de 1943

Dimarts:

En el Reich:

En el camp de concentració de Neuengamme, les SS varen assassinar a trets el famós ex boxejador alemany de raça gitana Johann Trollmann, Gipsy Trollmann, després d’haver fet d’ell un objecte de burla durant anys.


Continuant com el dia anterior, el Batalló policial 22 va seguir matant als jueus de la ciutat de Slutsk. La batuda, que va acabar aquell dia, va comportar la mort de més de 3.000 persones.

En el front oriental:

Les tropes blindades soviètiques varen ocupar Bielgorod, al nord de Khàrkiv.

A Itàlia:

Aquell dia va sortir un comboi de l’Eix que transportava reforços a Tunísia. Els avions Aliats amb base a Malta varen reaccionar ràpidament per intentar enfonsar-los.

En el bàndol aliat:

Winston Churchill li va escriure una carta al dictador Iosif Stalin per dir-li que preveia el final de la campanya de Tunísia per l’abril, la conquesta d’Itàlia pel juliol i el desembarcament a França pel mes d’agost de 1943.

En el Pacífic:

A l’illa de Guadalcanal, a les Salomó del sud, a la nit, 10.652 soldats japonesos, inclòs el tinent general Haruyoshi Hyakutake, ja havien siguts evacuats de l’illa pel Grup de Transports de Tanaka. D’aquesta manera els Estats Units varen poder protegir Austràlia i atacar la resta de les Illes Salomó. Els soldats japonesos que no varen poder ser rescatats es van dedicar a saquejar els pobles autòctons per sobreviure, però els natius van respondre amb una venjança terrible tallant-los els caps.

 

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: