Home // diari // 21 de juny de 1942

21 de juny de 1942

Diumenge:

En el Reich:

A Alemanya:

En el Berghof, a Obersalzberg, després de que el dia anterior Adolf Hitler marxés al front, Eva Braun va marxar a Itàlia de vacances durant quatre setmanes. Aquell va ser l’últim viatge a l’estranger de la parella de Hitler. 

A Líbia:

Després de la retirada aliada a Egipte, les tropes de l’Erwin Rommel, després d’ocupar la ciutat de Tobruk el dia anterior, varen acabar de destrossar, tant per terra com per aire, al 8º Exèrcit britànic i les tropes australianes de la ciutat, capturant a 30.000 soldats britànics i Aliats, molts d’ells sud-africans, i 2.000 vehicles en funcionament. A les 9:40 del matí, el general Hendrik Klopper, que comandava la 2º Divisió d’infanteria sud-africana i tenia el comandament de la fortalesa de Tobruk, va trobar-se amb els generals de l’Eix per entregar-los la capitulació. Els britànics varen deixar a la ciutat grans piles de caixes plenes d’aliments, unes 5.000 tones, conserves i begudes i, per si no fos poc, les cisternes d’aigua i tots els magatzems de combustible, unes 2.000 tones, es varen capturar intactes. En seguit, Rommel i el tinent general Fritz Bayerlein varen recórrer els carrers de la ciutat damunt del vehicle Horch Kfz 15. A la nit, les últimes unitats britàniques que encara combatien varen entregar les seves armes. Quan en el quarter general de Rastenburg varen arribar les notícies dels èxits de Rommel, Adolf Hitler, que acabava d’arribar al quarter d’Obersalzberg, es va posar tant content que va decidir l’endemà ascendir a Rommel a mariscal de camp. Tot i rebre el bastó de mariscal, Rommel li va escriure a la seva esposa que hagués preferit rebre una divisió més. El dictador va creure que aviat tindria tot el control del nord de l’Àfrica i es podria centrar en el front oriental. A Alemanya, després de que les autoritats varen tenir coneixement d’aquella victòria, varen anunciar per la Gran Ràdio Alemanya aquella victòria i varen treure descaradament pit de la situació. Els alemanys estaven molt convençuts en aquells moments de les seves possibilitats i, aquella mateixa nit, Albert Kesselring va deixar clar que ocupar Malta havia de ser el següent pas.

En els Estats Units:

A Washington, Franklin Delano Roosevelt es va reunir amb Winston Churchill i el general George Marshall. Enmig de la reunió el President va rebre una nota de la caiguda de Tobruk i li va donar en el primer ministre britànic perquè la llegís. El President, en veure Churchill molt preocupat (més tard va comentar que una cosa era la derrota i una altra la desgràcia), li va preguntar en què el podia ajudar. 

En el Pacífic:

Des del Japó, a les illes Kuriles, els japonesos varen desembarcar a l’illa Kiska, al nord-est de Japó.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: