Home // diari // 21 de juny de 1942

21 de juny de 1942

En el Reich:

En el Berghof, a Obersalzberg, després de que el dia anterior Adolf Hitler marxés al front, l’Eva Braun va marxar a Itàlia de vacances durant quatre setmanes. Aquell va ser l’últim viatge a l’estranger de la parella d’en Hitler. Poc després en Hitler marxaria cap al seu quarter general.

En el nord de l’Àfrica:

A Líbia, després de la retirada aliada a Egipte, les tropes de l’Erwin Rommel, després d’ocupar la ciutat de Tobruk el dia anterior, varen acabar de destrossar tant per terra com per aire el 8ª Exèrcit britànic i les tropes australianes de la ciutat, capturant a 30.000 soldats britànics i Aliats, molts d’ells sud-africans. A les 9:40 del matí, el general Klopper, que comandava la 2ª Divisió d’infanteria sud-africana i tenia el comandament de la fortalesa de Tobruk, va trobar-se amb els generals de l’Eix per entregar-los la capitulació. Els britànics varen deixar a la ciutat grans piles de caixes plenes d’aliments, conserves i begudes i, per si no fos poc, les cisternes d’aigua i tots els magatzems de combustible es varen capturar intactes. En seguit, en Rommel i el tinent general Fritz Bayerlein varen recórrer els carrers de la ciutat damunt del vehicle Horch Kfz 15. A la nit, les últimes unitats britàniques que encara combatien varen entregar les seves armes. Quan en el quarter general de Rastenburg varen arribar les notícies dels èxits d’en Rommel, l’Adolf Hitler, que acabava d’arribar al quarter d’Obersalzberg, es va posar tant content que va decidir l’endemà ascendir a en Rommel a mariscal de camp. El dictador alemany va creure que aviat tindria tot el control del nord de l’Àfrica i es podria centrar en el front oriental. A Alemanya, després de que les autoritats varen tenir coneixement d’aquella victòria, varen anunciar per la Gran Ràdio Alemanya aquella victòria i varen treure descaradament pit de la situació. Els alemanys estaven molt convençuts en aquells moments de les seves possibilitats i, aquella mateixa nit, l’Albert Kesselring va deixar clar que ocupar Malta havia de ser el següent pas.

En els Estats Units:

A Washington, en Franklin Delano Roosevelt es va reunir amb en Winston Churchill i el general George Marshall. Enmig de la reunió el President va rebre una nota de la caiguda de Tobruk i li va donar en el primer ministre britànic perquè la llegís.

En el Pacífic:

Des del Japó, a les illes Kuriles, els japonesos varen desembarcar a l’illa Kiska, al nord-est de Japó.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: