Home // diari // 22 de juny de 1942

22 de juny de 1942

Dilluns:

En el Reich:

A Polònia:

En el quarter general de Rastenburg, al migdia, Adolf Hitler continuava eufòric per la victòria d’Erwin Rommel del dia anterior a Líbia, i va dir davant dels seus convidats, la majoria generals de l’Exèrcit, que no es podia discutir el talent i la valentia de Rommel, i el va nomenar de manera oficial mariscal de camp.

A Alemanya:

A Berlín, Adolf Eichmann va informar als seus subordinats sobre el pla de l‘Operació Reinhard. Eichmann va explicar que en primer lloc es deportarien 40.000 jueus de França, 40.000 d’Holanda i 10.000 de Bèlgica cap a Auschwitz, a un ritme de 1.000 al dia en tren. Eichmann va destacar que per part del Ministeri d’Afers Exteriors no s’havia posat cap objecció a aquestes mesures.

A Líbia:

A Tobruk, Rommel va reunir als seus homes i els va dir que ara tenien que aniquilar totalment els seus enemics i que en els següents dies tornaria a exigir-los una total entrega per poder aconseguir els seus objectius. A continuació, amb el seu imparable avanç, l’Afrikakorps va entrar a Egipte per Salum. Els britànics, per la seva part, varen tenir que retrocedir fins a Marsa Matruh, a més de 300 quilòmetres d’Alexandria.

A França:

A Vichy, Pierre Laval va acceptar un acord amb Fritz Sauckel per enviar mà d’obra francesa a Alemanya i va comunicar en un discurs que desitjava la victòria d’Alemanya perquè, sense ella, el bolxevisme assetjaria a tot arreu. Laval també va explicar a continuació que França no podia continuar passiva i indiferent davant la immensitat dels sacrificis que Alemanya estava disposada a fer amb l’objectiu de construir una Europa en la que els francesos tenien que ocupar el seu lloc. Després del discurs, la majoria de la població francesa va entendre que el govern havia perdut tota la seva independència.

En el front oriental:

En el sector sud:

A Ucraïna, els alemanys varen començar una ofensiva per tal de conquerir Sebastopol.

En els Estats Units:

A Washington va acabar la conferència entre Franklin Delano Roosevelt i Winston Churchill començada el 18 de juny de 1942.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: