Home // diari // 20 de juny de 1942

20 de juny de 1942

Dissabte:

En el Reich:

A Alemanya:

Adolf Hitler va marxar del Berghof, a Obersalzberg, per dirigir-se durant diversos mesos al front per dirigir l’ofensiva d’aquell estiu a la Unió Soviètica.

A Líbia:

A les 5:20 del matí, diversos centenars de bombarders alemanys varen atacar el perímetre sud-oriental de la ciutat de Tobruk. Immediatament després, la infanteria de l’Afrikakorps, la infanteria d’acompanyament de la 15º Panzer i la del 20º Cos italià varen passar a l’atac i varen començar a avançar en direcció a la ciutat libanesa. Dues hores després, les tropes d’assalt alemanyes varen aconseguir penetrar les posicions britàniques. Cap a les onze del matí, les divisions Ariete i Trieste varen rebre l’ordre de penetrar la bretxa oberta per l’Afrikakorps. Sabent que no podien perdre aquella vital ciutat portuària, unitats britàniques van arribar al pas de Halfaya, a la frontera entre Egipte i Líbia, per defensar la ciutat de Tobruk. Al migdia, l’Afrikakorps va arribar a Sidi Mahmud després d’haver destruït 50 tancs britànics i les tropes varen arribar al camí que conduïa a Tobruk. A les set de la tarda varen entrar els primers carros de combat i l’Afrikakorps havia ocupat la ciutat i el seu port. Al vespre, dues terceres parts del perímetre de la fortalesa britànica estava a mans de les forces de l’Eix.

En el front oriental:

En el sector sud:

A la zona de Sebastopol, els alemanys varen ocupar el Fort Lenin.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: