Home // diari // 20 de juny de 1942

20 de juny de 1942

En el Reich:

L’Adolf Hitler va marxar del Berghof, a Obersalzberg, per dirigir-se durant diversos mesos al front per dirigir l’ofensiva d’aquell estiu a la Unió Soviètica.

En el nord de l’Àfrica:

A Líbia, a les 5:20 del matí, diversos centenars de bombarders alemanys varen atacar el perímetre sud-oriental de la ciutat de Tobruk. Immediatament després, la infanteria de l’Afrikakorps, la infanteria d’acompanyament de la 15ª Panzer i la del 20ª Cos italià varen passar a l’atac i varen començar a avançar en direcció a la ciutat libanesa. Dues hores després, les tropes d’assalt alemanyes varen aconseguir penetrar les posicions britàniques i el comandant sud-africà es va rendir. Cap a les onze del matí, les divisions Ariete i Trieste varen rebre l’ordre de penetrar la bretxa oberta per l’Afrikakorps. Sabent que no podien perdre aquella vital ciutat portuària, unitats britàniques van arribar al pas de Halfaya, a la frontera entre Egipte i Líbia, per defensar la ciutat de Tobruk. Al migdia, l’Arfrikakorps va arribar a Sidi Mahmud després d’haver destruït 50 tancs britànics i les tropes varen arribar al camí que conduïa a Tobruk. A la tarda, l’Afrikakorps havia ocupat la ciutat i el seu port. Al vespre, dues terceres parts del perímetre de la fortalesa britànica estava a mans de les forces de l’Eix.

En el front oriental:

A la zona de Sebastopol, els alemanys varen ocupar el Fort Lenin.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: