Home // diari // 20 de juny de 1941

20 de juny de 1941

Divendres:

En el Reich:

L’Adolf Hitler va fer cridar el seu arquitecte favorit, l’Albert Speer, perquè es reunís amb ell en el seu despatx de la Cancelleria del Reich. Quan Speer va entrar al despatx, Hitler estava escoltant la música dels Prelúdis de Liszt, que serviria per anunciar la victòria a la Unió Soviètica. Un cop Hitler li va explicar el per què estava escoltant aquella música, li va dir que un cop haguessin guanyat la guerra traurien tot el granit i el marbre que volguessin de la Unió Soviètica per les seves obres que havia de fer pel Reich.


El govern alemany es preparava aquella data per l’Operació Barbarroja. El ministre Joachim von Ribbentrop va preparar un telegrama circular a 12 delegacions, que seria enviat a la matinada del 22 de juny de 1941, per explicar els motius que havia tingut Alemanya per atacar a la Unió Soviètica i demanava aquests països que defensessin al Reich alemany. Les 12 legacions eren Roma, Tòquio, Helsinki, Budapest, Bucarest, Ankara, Madrid, Sofia, Bratislàvia, Zàgreb, Teherán i Kàbul. A més, el govern alemany va aprovar una llei que designava el mariscal Hermann Göering com a Führer, no només en cas de mort d’en Hitler, sinó també en el cas de que per qualsevol motiu no pogués exercir les seves funcions. Per acabar, l’Alfred Rosenberg va dir en els buròcrates alemanys que no tardarien en ser el personal del Ministeri de Territoris Ocupats, que els territoris del sud i del nord de Caucàsia tindrien que compensar el dèficit alimentari pel poble alemany i que no tindrien que acceptar la responsabilitat d’alimentar al poble soviètic.

A Finlàndia:

També preparant-se per l’Operació Barbarroja, el govern finlandès va cridar a files a totes els reservistes per sota de 45 anys.

A la Unió Soviètica:

Una font va informar des de Roma al Centre de Moscou de que l’ambaixador italià a Berlín havia ordenat al seu Ministeri d’Exteriors un telegrama codificat en el que afirmava que s’havia fixat entre el 20 i el 25 de juny com la data prevista per la invasió alemanya sobre la Unió Soviètica.

A l’Atlàntic:

El submarí alemany U-203 va seguir intentant atacar al cuirassat nord-americà Texas molt a prop d’Islàndia.

Als Estats Units:

A Washington, en el Congrés, el president dels Estats Untis Franklin Delano Roosevelt va fer un discurs on va criticar al govern alemany per haver enfonsat un vaixell mercantil nord-americà el 21 de maig de 1941 i va exigir indemnitzacions. El President també va manifestar que no estava disposat a cedir davant de les prestacions expansionistes alemanyes.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: