Home // diari // 28 de setembre de 1939

28 de setembre de 1939

A Polònia:

Després de que Varsòvia es rendís el dia anterior, la guarnició de la fortalesa de la ciutat, uns 120.000 homes, es varen rendir. També, les restes de l’exèrcit polonès varen capitular després de que caigués la ciutat de Thorn, l’últim reducte de la resistència polonesa. Immediatament després, l’Adolf Hitler va anunciar que Polònia ja no existia com a nació.

A la Unió Soviètica:

Mentre Polònia es va rendia sense condicions, a Moscou els representant d’Alemanya i la Unió Soviètica es varen reunir per per ultimar el traçat de la línia de demarcació entre els dos països a Polònia. El ministre d’Afers Exteriors soviètic, en Viatxeslav Mólotov, i el ministre d’Afers Exteriors alemany, en Joachim von Ribbentrop, que va volar aquell mateix dia a la capital soviètica, varen delimitar de formar definitiva les fronteres en territori polonès i varen firmar un tractat d’amistat i de cooperació, un protocol adicional del 23 d’agost de 1939. Amb aquest decret, en Von Ribbentrop va donar llibertat d’acció als soviètics a Lituània, mentre que la província de Lublin i certes províncies de Varsòvia varen quedar sota la influència alemanya. Després, els governs de Moscou i de Berlín varen emetre una declaració conjunta en la que afirmaven que si els esforços pel restabliment de la pau a Europa fracassaven, quedava establert que Gran Bretanya i França eren responsables de la continuació de la guerra i, com a conseqüència, els governs d’Alemanya i de la Unió Soviètica consultarien les mesures a adoptar.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: