Home // diari // 29 de setembre de 1939

29 de setembre de 1939

Divendres:

A la Unió Soviètica:

Joachim von Ribbentrop va firmar a les cinc de la matinada amb Moscou un nou tractat d’amistat entre Alemanya i la Unió Soviètica i amb la delimitació de fronteres a Polònia. Iosif Stalin va traçar en un mapa la nova línia limítrof i el va firmar. Com a compensació per incloure la ciutat de Lvov i les zones properes de pous petroliers de Drogóbich en el costat soviètic, el dictador soviètic va prometre proporcionar a Alemanya 300.000 tones de petroli a l’any. Stalin també va acceptar retirar-e de la línia del Vístula fins a la del riu Bug. Amb aquest Tractat 22 milions de polonesos varen quedar sota control alemany. 

Quan Von Ribbentrop va tornar cap a Alemanya, el govern soviètic va firmar un Tractat d’Ajuda Mútua amb Estònia, que atorgava als soviètics ocupar les bases navals estonianes de Narva, Paldisk, Haapsalu i Pärnu. La Unió Soviètica es va concentrar en estendre el seu control sobre la regió del mar Bàltic per protegir-se contra qualsevol amenaça alemanya, tot i que en aquells moments eren els seus aliats.

En el Reich:

Joachim von Ribbentrop va tornar de la segona Conferència i Adolf Hitler va convidar-lo juntament amb els seus col·laboradors a menjar amb ell per tal de que li expliqués com havia anat la conferència. Von Ribbentrop li va comentar que s’havia sentit molt a gust amb els col·laboradors del dictador Iosif Stalin, definint-ho com si estigués amb els del règim nazi. Aquelles sensacions del ministre no li varen fer gaire gràcia a en Hitler, ja que igualava els col·laboradors comunistes amb els nacionalsocialistes. Però Von Ribbentrop no tenia cap queixa cap als soviètics i, fins i tot, Stalin li va regalar un territori de caça que havia de formar part de la Unió Soviètica. Hermann Göering, un amant de la caça, quan va saber el què li havien regalat es va enrabiar molt amb el ministre, ja que creia que havia de ser per Alemanya aquell territori enlloc de per ell. Per aquest motiu els dos ministres varen tenir una disputa. A continuació, Hitler li va indicar a l’Alfred Rosenberg que es deportaria als jueus dels territoris del Reich i de Polònia cap a una reserva a l’est del Vístula. Els punts de vista sobre aquest tema coincidien exactament amb les directrius que havia dictat en Reinhard Heydrich aquell dia.


Heinrich Himmler va rebre l’esborrany d’un edicte secret d’en Hitler pel que se li confiava l’enfortiment de la raça alemanya. En el document es demanava recuperar tots els alemanys residents i nascuts a l’estranger, eliminar les pernicioses influències exercides per races foranes entremesclades amb la població, de les que es deien que resultaven ser un perill pel Reich i la comunitat alemanya, i el desenvolupament d’un nou territori colonitzable alemany a través de la immigració. 


El U-30, el submarí alemany que havia enfonsat el 3 de setembre de 1939 el vaixell de passatgers SS Athenia, va acabar la seva patrulla i va tornar a Wilhelmshaven. Per aquell enfonsament il·legal i no autoritzat, Karl Döenitz es va encarregar personalment d’aplicar-li en el capità del submarí Fritz Julius Lemp mesures disciplinàries. Es va parlar d’aplicar-li un consell de guerra, però finalment es va decidir arrancar la pàgina del diari de bord que feia referència a l’incident. Per evitar més problemes, a l’Atlàntic sud, Hans Langdorff, el capità del Graff Spee, va ser advertit un cop més de que no havia d’exposar la seva embarcació als riscos d’una batalla naval.

En la Batalla de Polònia:

Els alemanys varen aconseguir ocupar el poble de Modlin, al nord de Varsòvia, després de ferotges combats.

 

 

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: