Home // diari // 28 de març de 1939

28 de març de 1939

Dimarts:

A Polònia:

El ministre d’Afers Exteriors polonès, Josef Beck, va reaccionar davant la campanya propagandística del ministre Joseph Goebbels engegada el 26 de març de 1939 contra els polonesos, i li va dir a l’ambaixador alemany a Varsòvia, el comte Helmuth von Moltke, que tota intervenció del govern alemany a favor d’un canvi de l’actual estat de Danzig seria considerat com un atac contra Polònia. Von Moltke li va preguntar amb mala fe si estava disposat a negociar sobre les puntes de les baionetes.

En el Reich:

L’ambaixador britànic a Alemanya Neville Henderson va informar al seu govern de la conversació que havia mantingut el dia anterior amb el ministre Hermann Göering en el Carinhall. L’ambaixador va deixar constància de que Göering s’alegrava en veure’l, i que tot i no ser molt millor que els demés jerarques nazis creia que no desitjava que hi hagués guerra i que odiava de tot cor al ministre Joachim von Ribbentrop.


El mostrador de carn dels magatzems Hertie de la Dönhoffplatz de Berlín només es va obrir per vendre als clients registrats la seva ració setmanal de grasses; no hi havia carn ni fresca ni congelada. Durant aquell temps va proliferar el mercat negre.

En la Guerra Civil espanyola:

Les tropes nacionals varen conquerir la ciutat de Madrid després de que les tropes republicanes defensores de la capital hissessin la bandera blanca de rendició. D’aquesta manera acabava la Guerra Civil espanyola, tot i que no va acabar de forma oficial fins l‘1 d’abril de 1939.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: