Home // diari // 26 de març de 1939

26 de març de 1939

En la crisi polonesa:

El govern polonès va rebutjar oficialment la petició de l’estatut d’extraterritorialitat de Danzig encara que es varen mostrat disposats a substituir-hi el règim dependent de la Societat de Nacions per una garantia polonesa i alemanya, però es negaven a que la ciutat formés part del Reich. Davant d’aquella resposta, al migdia en Joachim von Ribbentrop va fer cridar l’ambaixador polonès Jósef Lipski, que li va dir a qualsevol alteració unilateral de la condició de ciutat lliure de Danzig seria motiu de guerra, i varen tornar a rebutjar les exigències del govern alemany. Llavors en Lipski li va entregar un memoràndum amb les idees del ministre d’Afers Exteriors polonès, en Joseph Beck, que rebutjava categòricament les propostes alemanyes i li recordava a en Von Ribbentrop les garanties que havia donat l’Adolf Hitler en el seu discurs del 20 de febrer de 1938 de respectar els drets i els interessos de Polònia. Amb aquella contundent resposta el ministre alemany va perdre els papers i li va dir que qualsevol acció que Polònia comencés contra Danzig seria considerada una agressió contra el Reich. Però en Lipski no es va immutar davant d’aquella amenaça i li va respondre que qualsevol avanç en els plans d’Alemanya per aconseguir la reintegració de Danzig al Reich significaria la guerra contra Polònia.

Per altra banda, en Joseph Goebbels va donar instruccions a la premsa alemanya per què informés sobre els abusos comesos a Polònia contra els alemanys

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: