Home // diari // 1 d’abril de 1939

1 d’abril de 1939

Dissabte:

En el Reich:

Adolf Hitler va presentar a l’Erich Raeder, recent ascendit a Grossadmiral, com a nou cap de la Kriegsmarine a Wilhelmshaven, el dia que varen llançar al mar el cuirassat Tirpitz davant d’una forta multitud de gent.


Després de que la Gran Bretanya i França prometessin a Polònia que si era envaïda entrarien en guerra contra Alemanya, el OKW va començar a treballar en preparar la invasió a Polònia en el Cas Blanc.


Prop de 15.000 de les 39.000 empreses jueves que encara quedaven a l’abril de 1938 varen ser liquidades, unes 6.000 havien sigut ariantzades, 4.000 ho estaven sent en aquell moment i unes 7.000 es trobaven sota investigació amb el mateix propòsit.

A Espanya:

El general Francisco Franco va anunciar la derrota de la República espanyola i d’aquesta manera es va acabar la Guerra Civil espanyola. Més de 200.000 persones havien perdut la vida en el camp de batalla. Més d’un milió, d’una població de 25 milions, havien sigut morts, torturats o empresonats. Molts varen fugir a l’exili i uns 20.000 republicans varen ser executats després d’acabar la guerra.

Adolf Hitler, Benito Mussolini, Pius XII i altres caps d’Estat varen felicitar al dictador Franco. Estats Units també va reconèixer el nou govern franquista.

A Itàlia:

Els italians varen fer volar per primer cop el prototip MM 11479, el futur Caproni CA-311, un bombarder bimotor.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: