Home // diari // 27 de març de 1939

27 de març de 1939

Dilluns:

En la crisi polonesa:

En el Carinhall, Hermann Göering es va reunir amb l’ambaixador britànic Neville Henderson per queixar-se de l’hostilitat de la Gran Bretanya cap a Alemanya. Com a resposta, Henderson li va descriure la commoció que havia causat al poble britànic i a ell mateix les accions alemanyes del 15 de març de 1939. Davant d’aquella acusació, Göering li va explicar que ell havia estat de vacances a San Remo i que no havia participat en aquella decisió, però va donar la culpa a l’obstinació dels txecs i va intentar convèncer a en Henderson de que si la Gran Bretanya anava a la guerra per Polònia tindria més que perdre que Alemanya per aquella acció. Llavors, Henderson li va senyalar que sempre hi hauria un límit a la capacitat de compromís polonès, i que els extremistes no havien de dur les coses massa lluny en el tema de Polònia i Danzig. Després d’aquest intercanvi de paraules, Göering li va ensenyar les ampliacions del Carinhall i els esbossos a color d’unes dames nues que representaven les Virtuts en uns tapissos flamencs del segle XVIII que Göering tenia intenció de comprar per decorar el seu menjador.

L’ambaixador britànic li estava dient la veritat de que aquest cop els britànics no s’arronsarien, ja que Neville Chamberlain va dir aquell dia en el seu Gabinet que estava disposat a oferir a Polònia un compromís unilateral amb l’objectiu d’enfortir la determinació dels polonesos i dissuadir a l’Adolf Hitler.

A Espanya:

Francisco Franco va acceptar firmar el Protocol d’Adhesió al Pacte Antikomintern.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: