Home // diari // 20 de setembre de 1938

20 de setembre de 1938

Dimarts:

La crisi txeca:

El govern txec va rebutjar a través d’una nota la proposta del dia anterior dels governs britànics i francès d’entregar el territori dels Sudets als alemanys. En la nota es recordava a França de les seves obligacions en defensar Txecoslovàquia en cas d’un atac alemany, i advertien que s’hi acceptaven la seva proposta tard o d’hora Txecoslovàquia quedaria sota control alemany. La nota txeca va ser mal rebuda tant a Londres com a París. Neville Chamberlain va convocar una reunió del seu gabinet i va establir contacte telefònic amb París per discutir durant tota la nit amb el president Edouard Daladier i el ministre d’Afers Exteriors Georges Bonnet una sortida a la crisi txeca. Al final es va convenir que tenien que pressionar al govern txec perquè acceptés les seves demandes i varen advertir als txecs de que si es resistien no tindrien el suport de la Gran Bretanya i de França.


Molts militars alemanys, com gran part del poble, no desitjava una guerra i es començaven a moure fils per intentar aturar el que semblava inevitable. A l’apartament de l’oficial Hans Oster es va celebrar una reunió en la que hi varen participar Erwin von Witzleben, Carl Goerdeler i Heinz. Von Witzleben va encetar la reunió explicant el seu pla per efectuar un putsch contra el govern. Ell penetraria la Cancelleria al capdavant dels oficials del seu Estat Major i d’una tropa d’assalt, buscaria a l’Adolf Hitler i el detindria. Al mateix temps, algunes unitats del seu cos de l’Exèrcit ocuparien Berlín i desactivarien la resistència de les SS. També comptava amb una resistència de les SS a l’interior de la Cancelleria. Heinz no va explicar que tenia previst fer assassinar a en Hitler provocant un incident.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: