Home // diari // 16 de setembre de 1938

16 de setembre de 1938

Divendres:

La crisi txeca:

En el Berghof, Obersalzberg, l’Adolf Hitler va explicar en el seu entorn més íntim la reunió del dia anterior amb el primer ministre Neville Chamberlain. El líder alemany continuava pensant en intervenir a Txecoslovàquia, però l’entrevista amb en Chamberlain l’havia impressionat i pensava que podia aconseguir les seves reclamacions de manera pacífica. A la tarda, l’Adolf Hitler es va reunir amb el coronel Koechling en una reunió de set minuts. Hitler li va ordenar que s’havia de protegir els sudets alemanys i prevenir possibles atacs de violència per part dels txecs. A continuació, varen acordar allistar a Alemanya cossos de voluntaris amb armes austríaques que haurien de començar a entrar en acció el més ràpid possible.


En el CarinhallHermann Göering es va reunir amb el representant hongarès, Sztójy, per criticar-li que Hongria no estava fent suficient en la crisi dels Sudets. El ministre li va etzibar que la minoria hongaresa a Txecoslovàquia estava massa callada. També li va assegurar que Iugoslàvia no començaria accions si Hongria s’unia a un conflicte contra Txecoslovàquia en el tercer o el quart dia després de que Alemanya iniciés una acció contra aquest país.


A la matinada, els agents de la Gestapo varen continuar com la nit anterior detenint a ciutadans txecs que estaven en territori alemany. En total en varen detenir 150.

En el Reich:

Hitler va visitar per primer cop el Niu de l’Àguila, l’obra realitzada sota les ordres del secretari Martin Bormann. La seva primera impressió no va ser del tot bona, tot al contrari de l‘Eva Braun.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: