Home // diari // 30 de gener de 1938

30 de gener de 1938

Diumenge:

En el Reich:

A Berlín es va celebrar la pujada el poder del partit nazi el 30 de gener de 1933 amb una gran festa organitzada pel NSDAP a la Cancelleria del Reich. Es va fer una gran desfilada pels carrers de la capital i entre els qui varen desfilar hi havia la Leibstandarte Adolf Hitler. Entre els assistents a l’acte hi havia l’ambaixador Joachim von Ribbentrop, al qui Adolf Hitler li va demanar que es quedés uns dies més a la capital alemanya perquè li volia comentar que passarien en breu esdeveniments que afectarien a la seva persona (4 de febrer de 1938). Tot i la celebració, l’ambient era molt tens per la crisis Blomberg-Fritsch, i Heinrich Himmler estava trist perquè Werner von Fritsch no confessava la seva homosexualitat després dels interrogatoris que li feien des de feia dies.

De fet, pràcticament tothom sabia que el comandant suprem era innocent. Aquella mateixa tarda, Hans Bernd Gisevius va saber pel cap de la Kripo que el cas Fritsch havia nascut d’una equivocació. 


Adolf Hitler va designar a l’Albert Speer Inspector General d’Edificis de la Capital Nacional amb l’encàrrec de transformar Berlín en la capital del món, Germània, el 1950.

En la Guerra Civil espanyola:

L’aviació italiana va llançar les seves bombes contra la ciutat de Barcelona.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: