Home // diari // 28 de gener de 1938

28 de gener de 1938

Divendres:

En el Reich:

Werner von Fritsch es va tornar a dirigir al quarter general de la Gestapo, en el Prinz-Albrechtstrasse, per ser sotmès per segon cop a un interrogatori per part del Oberführer SS Karl Werner Best després de ser acusat de pagar diners per amagar la seva homosexualitat. Aquest cop va ser interrogat per un jove brigadeführer de les SS que el va tractar malament. El funcionari de les SS li va aconsellar que confessés la veritat, però Von Fritsch va tornar a dir que no tenia res a declarar perquè no havia comès cap acte vergonyós.


El ja ex ministre de Defensa, Werner von Blomberg va creuar la frontera en direcció a Itàlia per començar un any a l’exili. Tot i que ja no tenia el seu salari com a ministre, va gaudir d’una indemnització per acomiadament de 50.000 Reichsmarks i d’una pensió completa de mariscal de camp.


El campió automobilístic Bernd Rosemeyer va intentar trencar el record de velocitat per la marca Mercedes. Va passar els 450 quilòmetres per hores, però es va sortir de la pista i es va matar. La seva mort va ser aprofitada pels nazis per celebrar un enterrament amb honors militars.

En la Guerra Civil espanyola:

El govern turc de Kemal Ataturk va reconèixer al govern colpista de Burgos. 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: