Home // diari // 3 d’agost de 1934

3 d’agost de 1934

Divendres:

En el Reich:

Els tres comandants en cap dels exèrcits, Terra, Mar i Aire, varen jurar lleialtat personal a l’Adolf Hitler i no a la nació alemanya, com abans havia sigut costum, tal i com el ministre Werner von Blomberg havia dictat el dia anterior. Aquell nou jurament va ser rebut amb entusiasme per la majoria de soldats i oficials, però per altres, com Ludwig Beck, va ser un avís de que les coses no anaven tal i com desitjaven, ja que creien que l’Exèrcit s’allunyava del seu paper. Beck va definir el dia 2 d’agost com el dia més negre de la seva vida.


Kurt Schmitt, que el 28 de juny havia patit un greu atac de cor, es va veure obligat a deixar el càrrec de ministre d’Economia en benefici del banquer Hjalmar Schacht. Schmitt no va deixar definitivament el Ministeri fins al 30 de gener de 1935.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: