Home // diari // 30 de gener de 1935

30 de gener de 1935

Dimecres:

En el Reich:

En un discurs al Reichstag per celebrar el dia que els nazis varen pujar al poder, Adolf Hitler va anunciar que els presoners dels camps de concentració serien usats per treballs forçats.


Kurt Schmitt, que el 28 de juny de 1934 havia patit un greu atac de cor que el va fer apartar del seu Ministeri d’Economia en benefici del banquer Hjalmar Schacht, va deixar definitivament el càrrec. Al cap de poc va tornar al negoci de les assegurances dins de l’empresa Allianz, on n’havia sigut director general.


Wilhelm Frick li va escriure una carta a en Heinrich Himmler per queixar-se de que l’havien informat des de diferents fonts que a Baviera hi havia un número enormement desproporcionat de persones detingudes sense que la Policia política bavaresa hagués donat cap explicació ni expressat formalment el seu propòsit de reduir aquesta població penitenciària. Frick l’amenaçava de que no podia continuar passiu davant d’aquesta situació, la qual va qualificar d’anormal. Himmler, des de Berlín, es va llegir la carta amb menyspreu i només es va limitar a contestar-li que els presoners continuarien on estan. La direcció d’en Himmler de la policia bavaresa havia portat més d’una queixa pel seu abús de poder.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: