Home // diari // 26 de juny de 1933

26 de juny de 1933

Dilluns:

La vida privada d’en Hitler:

L’Adolf Hitler va comprar la casa del Berghof, a Obersalzberg, que fins llavors l’havia llogat.

En el Reich:

El ministre d’Economia i d’Agricultura i líder del Partit Nacional Popular Alemany, el DNVP, Alfred Hugenberg, es va veure obligat a renunciar tots els seu càrrecs. Després de les eleccions del 5 de març de 1933, Hugenberg havia sigut perseguit per les SA i les seves teories econòmiques eren atacades per la premsa nazi. A més, el seu partit es va ensorrar davant de l’escalada de terror que patia el país i, finalment, es va dissoldre voluntàriament. Els Cascs d’Acer varen ser obligats a fusionar-se amb les SA.

La repressió dels nazis cap als altres partits semblava que no tenia fre i aquell mateix dia Heinrich Himmler, en qualitat de cap de la policia de Baviera, va ordenar que no només havien de ser objecte de detenció preventiva tots els diputats del Reichstag i de la cambra legislativa estatal del Partit del Poble Bavarès, sinó també totes aquelles persones que haguessin sigut particularment actives en els partits polítics.


Heinrich Himmler va acomiadar al comandant del camp de concentració de Dachau, Hilmar Wäckerle, que estava sent acusat pel fiscal de l’Estat de Baviera per complicitat en l’assassinat de presoners, i va posar en el seu lloc a en Theodor Eicke, que acabava de sortir d’una clínica psiquiàtrica.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: