Home // diari // 26 d’abril de 1933

26 d’abril de 1933

Dimecres:

En el Reich:

Adolf Hitler, després d’estar a Baviera des del 22 d’abril de 1933, va tornar a Berlín.


A instàncies d’en Hermann Göering, a Berlín la policia auxiliar que va crear en Göering el 22 de febrer de 1933 va rebre el nom de Policia Secreta del Estat, la Gestapo, amb en Rudolf Diels com a cap adjunt, i l’Oficina de la Policia Secreta del Estat va rebre el nom de la Gestapa. Tots dos organismes varen quedar sota l’autoritat del ministre de l’Interior de Prússia, és a dir, d’ell mateix, i la seu va ser traslladada en el número 8 de la Prinz Albrechtstrasse, direcció que guanyaria la fama per ser la presó per presoners polítics i el centre de tortures.


Els Cascs d’Acer varen entrar a les SA i el seu líder, Franz Seldte, es va afiliar al NSDAP després de llargues conversacions. Theodor Duesterberg es va oposar a aquella decisió. El moviment va desaparèixer definitivament el 1935.


Preparant els autos de fe del maig, l’organització estudiantil de Tublinga a enviar un missatge a la direcció del Deutsche Studentenschaft que deia:

En resposta a la seva missiva del 24 d’abril de 1933, tinc l’honor d’informar-lo que l’auto de fe dels llibres que vostè recomana no tindrà lloc a les universitat del Land de Wurttemberg, com a resultat d’una decisió del comissari de les organitzacions estudiantils de Wurttemberg, el Landesführer Schumann.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: