Home // diari // 27 de març de 1933

27 de març de 1933

Dilluns:

En el Reich:

Joseph Goebbels va enviar un teletip a l’Adolf Hitler, que es trobava a Munic passant uns dies de vacances a Obersalzberg, per explicar-li la seva crida a un boicot general dels negocis jueus, que s’acabaria produint l’1 d’abril de 1933, degut a les protestes organitzades pels jueus, com la d’aquell dia a Nova York.


A Nuremberg, les SA varen assaltar per la força la Cambra de Comerç.

A Bindsachen, a la nit, les SA varen anar a buscar a un jueu que era conegut per tot el poble per donar-li una pallissa amb les seves porres. Mentre li clavaven els cops de porra, un grup d’homes es varen reunir per presenciar com l’estomacaven i, entusiasmats, aplaudien als atacants.


A Brunswick, les SS i la policia varen intervenir suposadament per evitar un putsch dels Cascs d’Acer, que varen quedar immediatament prohibides. Poc després va ser aixecada la prohibició.


El diari catòlic Fränkische Presse, un òrgan del Partit Popular Bavarès, va ser obligat a incloure una declaració en primera plana disculpant-se per haver publicat mentides sobre en Hitler i els nazis durant anys.

En els Estats Units:

En el Madison Square Garden de Nova York es va produir una manifestació amb més de 50.000 assistents dins i fora del recinte per protestar per la política antisemita del govern alemany. A diferents ciutats nord-americans també es varen produir manifestacions semblants.

A Japó:

Japó va abandonar la Societat de Nacions al mateix temps que organitzava un exèrcit modern i mecanitzat gràcies a l’acer extret de Manxúria.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: