Home // diari // 31 de març de 1945

31 de març de 1945

Dissabte:

En el Reich:

A Berlín, el ministre Albert Speer es va entrevistar dos cops més amb l’Adolf Hitler per intentar tractar un programa d’urgència de producció d’armament. Però el dictador Hitler va aprofitar que el tenia davant seu per recriminar-li un cop més que actués contra la seva voluntat en la seva política de terra cremada. Després de parlar-ne, en Hitler va acceptar suavitzar les seves ordres de destrucció. Després, l’Albert Speer es va dirigir a Oldenburg, Alemanya, amb el comissari general dels Països Baixos Artur Seyss-Inquart per impedir com fos les ordres de l’Adolf Hitler d’inundar Holanda. Però per sorpresa de Speer, en Seyss-Inquart li va explicar que ell ja no hagués fet destruir res a Holanda perquè havien obert una via de diàleg amb els Aliats occidentals per rendir-se. Quan Speer va sentir aquelles paraules es va alegrar molt perquè desitjava que es rendissin amb els Aliats occidentals abans que els soviètics arribessin a Berlín. Precisament, aquell dia els soldats alemanys varen abandonar els Països Baixos sense destruir res.

Al migdia, en Hitler es va reunir amb el ministre Joseph Goebbels per anunciar-li que havia enviat en el front occidental uns 160 batallons perfectament armats, i que aviat disposaria de la Freikorps Adolf Hitler. Però també li va explicar que estava molt preocupat per la situació a Hongria, on les unitats soviètiques havien destrossat al 6º Exèrcit d’en Josef Dietrich i ja es trobaven a la frontera alemanya. A més, patia perquè si perdien Hongria perdrien petroli. Després li va dir que no pronunciaria el discurs que volia que fes Goebbels perquè ja no tenia res més a dir.

A Kassel, els alemanys varen afusellar a 87 treballadors italians sospitosos d’haver saquejat un tren amb aliments.

En el front occidental:

Després de conquerir la nit anterior la ciutat de Paderborn, el general Collins va ordenar a primera hora a la 3º Divisió Blindada que girés 32 quilòmetres a l’oest, on hi havia la 2º Divisió Blindada del 9º Exèrcit del tinent general Bill Simpson, que s’apropava a Lipsstadt. Allí esperava una resistència menor.

Per altra banda, a les tres de la matinada, la 3ª Divisió algeriana del 7º Regiment va travessar el riu Rin.

A la Gran Bretanya:

El primer ministre Winston Churchill no estava gens d’acord amb el pla del comandant suprem Dwight D. Eisenhower del 28 de març de no avançar cap a Berlín i va advertir als caps britànics que quedarien condemnats a un paper pràcticament estàtic en el nord.

En el front oriental:

Els soldats soviètics ja es trobaven a la Silèsia superior.

A Filipines:

Els nord-americans varen desembarcar a l’illa de Negres.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: