Home // diari // 7 de gener de 1945

7 de gener de 1945

Diumenge:

En el Reich:

Bombarders Aliats varen bombardejar la ciutat de Munic. La Braunes Haus va quedar pràcticament destruïda. El 1947 es varen acabar d’enfonsar les seves restes. 

En el front occidental:

Tal i com havia promès el dia anterior, el mariscal de camp Bernard Law Montgomery es va presentar davant d’un grup de corresponsals a Zonhoven. El mariscal va elogiar als nord-americans dient que eren ferms sota al foc i soldats de primera classe. També va homenatjar al comandant suprem Dwight D. Eisenhower, definint-lo com el capità de l’equip i va manifestar la seva amistat cap al comandant nord-americà. En cap moment va mencionar Omar Bradley. Llavors va exagerar el paper de les tropes britàniques al camp de batalla.


Jacob Devers va advertir al general Alexander Patch, comandant del 7º Exèrcit francès a Alsàcia, que les seves línies telefòniques podien està intervingudes pels nord-americans, ja que es desconfiava dels francesos.

En l’ofensiva de les Ardenes:

Les 25º i 21º Divisions Panzergrenadier es varen llançar a l’atac i varen arribar al bosc de Hagenau, a uns 30 quilòmetres al nord d’Estrasburg, però varen ser frenats per les últimes reserves del comandant Devers, la 14º Divisió Blindada. Més al nord, en els Vosges Septentrionals, la 45º Divisió d’Infanteria va aconseguir impedir el pas de la 6º Divisió de Muntanya de les SS.

A França:

L’almirall Bertram Ramsay va ser enterrat en un turó sobre el Sena després de patir un accident d’avió el 2 de gener. El comandant suprem Dwight D. Eisenhower va seguir molt afectat la cerimònia amb la marxa fúnebre de Chopin. El comandant nord-americà estava tan afligit davant d’aquella pèrdua que a quarts de cinc de la tarda se’n va anar a casa.

A la Unió Soviètica:

Iosif Stalin va decidir després de rebre el dia anterior una carta del primer ministre Winston Churchill escriure-li una carta per demanar-li ajuda perquè avançaria la seva ofensiva en el front oriental del 20 de gener de 1945 al 12 de gener de 1945, tot i que les condicions climatològiques no eren tan favorables.

En el front oriental:

A Hongria, les forces alemanyes varen conquerir Esztergom, al nord-oest de Budapest, un reducte nacional nazi, en el seu intent de rescatar a la guarnició de la capital.

En les Filipines:

Kamikazes japonesos varen tornar a atacar a la 7º Flota nord-americana.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: