Home // diari // 29 d’octubre de 1944

29 d’octubre de 1944

A les 12 i 1 minut de la nit, Adolf Hitler va trucar a Joseph Goebbels per felicitar-lo pel seu aniversari, però el dictador alemany sabia que Magda estava molt preocupada i ansiosa per la guerra i va demanar-li a Joseph que la posés al telèfon per donar-li ànims. Quan després de parlar amb Hitler va tornar a l’habitació, en la que s’havien reunit un petit grup, entre ells Naumman, Semler i Schwarz van Berk, tenia llàgrimes d’alegria en els ulls. Magda els va comunicar que Hitler li havia promès que per Nadal regalaria a la població alemanya un gran triomf militar.

A Finlàndia, els soviètics varen aturar la seva ofensiva en el Gran Nord.

A Grècia, va acabar la gran batalla de carros a prop de Brezen, començada el 10 d’octubre de 1944, i el grup d’exèrcits F va abandonar definitivament Grècia.

Per altra banda, 38 Lancaster varen aconseguir situar una bomba sobre el cuirassat Tirpitz, greument danyat després de l’atac del 26 de desembre de 1943, però els britànics varen perdre un aparell i varen tenir que allunyar-se’n i no el varen acabar d’enfonsar.

En el front occidental, el 1ª Cos britànic va arribar a Beveland Sud i, al mateix temps, va ocupar Belevand Nord.

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: