Home // diari // 26 de desembre de 1943

26 de desembre de 1943

Diumenge:

En el Reich:

En el quarter general de Rastenburg, l’Adolf Hitler va convocar una reunió militar on hi havia de ser present en Claus von Stauffenberg. El coronel alemany portava una bomba d’efecte retardat amagada a la maleta per matar al líder alemany. Però a última hora en Hitler va anul·lar la conferència i en Von Stauffenberg va tenir que tornar a Berlín amb la bomba sense haver vist a en Hitler. El coronel encara no havia vist mai a en Hitler en persona.

A Noruega:

En el Cap del Nord, el cuirassat Scharnhorst navegava en busca del comboi JW-55 B i Ra-55 A d’un 19 transports que es dirigia a la Unió Soviètica, en la ruta des de Loch Ewe cap a Murmansk transportant un important carregament bèl·lic, després de que els alemanys l’haguessin localitzat el 22 de desembre de 1943 i haguessin llançat l‘Operació Ostfront. L’operació ja anava malament pels alemanys de bon principi ja que el comandant alemany, l’almirall Bey, va radiar repetidament la mala situació de la mar i esperava que es cancel·lés l’operació. Continuant amb la seva missió, el cuirassat alemany va ser descobert gràcies als potents radars dels britànics. El cuirassat va aparèixer a la pantalla de l’embarcació Belfast, que de seguida va donar la senyal d’alarma i, ràpidament, embarcacions britàniques es varen aproximar al cuirassat alemany i el cuirassat britànic HMS Duc of York li va parar una emboscada juntament amb quatre creuers i catorze destructors.. De seguida que s’apropaven, les embarcacions britàniques varen ser captades pels radars del Scharnhorst però era massa tard pels alemanys, ja que no podien escapar del combat. Els britànics, en seguit, li varen disparar dos cops consecutius, i tres destructors britànics, el Sabaje, el Saumarez i l’Escorpió, acompanyats per un destructor noruec, el Stord, varen desafiar al cuirassat alemany, que es va defensar bé, però el comandant Bey va cometre alguns errors tàctics. Cap a les sis de la tarda, Fraser, l’almirall britànic, va ordenar rematar al Scharnhorst. El Duc of York i el Jamaica varen obrir foc donant-li el cop de gràcia i d’aquesta manera la flota britànica va enfonsar el Scharnhorst, que en total havia rebut 19 torpedes i com a mínim 52 salves per artilleria pesada. En l’última mitja hora de combat es va llançar contra el cuirassat alemany els últims torpedes que varen deixar el cuirassat alemany inclinat i, al cap de pocs segonsm es va enfonsar. Dels 2.004 homes que anaven a bord només en varen sobreviure 36. Al mateix temps, la RAF va atacar al cuirassat Tirpitz causant-li noves destrosses després d’atacar-lo el 22 de setembre de 1943.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: