Home // diari // 10 d’octubre de 1944

10 d’octubre de 1944

Dimarts:

En el Reich:

Adolf Hitler va acomiadar al metge Karl Brandt pels seus continus atacs contra el metge Theodor Morell.

A Hongria:

A les cinc del matí, el conseller militar del regent Miklos Horthy, el mariscal Bakay,  comandant general del 1º Cos de l’Exèrcit hongarès estacionat a Budapest, va sortir de la seva residència a l’hotel Ritz quan, de sobte, els homes del Oberführer SS Hans Geschke, el comandant de la Sipo per Hongria, el varen agafar i el varen portar a un lloc apartat. Poc després, Horthy es va veure obligat a designar al mariscal Aggyelerky successor d’en Bakay, que va desaparèixer.

En el front oriental:

Davant l’imminent arribada dels soldats soviètics, l’Alt Comandament alemany va començar a evacuar les tropes alemanyes del Grup d’Exèrcits F destinades a Grècia i les illes del Mediterrani. Per altra banda, va començar una gran batalla de carros a prop de Brezen, Eslovènia. A Estònia, les restes que quedaven de la Wehrmacht ocupaven únicament un territori d’uns 200 quilòmetres quadrats de la gran península de Sworbe.

En el front occidental:

A prop d’Aquisgrà, a primera hora vuit reductes alemanys es varen rendir als soldats nord-americans de la 18º Divisió d’Infanteria.


En el bosc de Hürtgen, gràcies a les pluges d’aquell dia la 275º Divisió d’Infanteria del Gernalleutnant Hans Schmidt va poder restablir la seva línia de defensa després de patir moltes baixes.


El comandant suprem Dwight D. Eisenhower va tornar a insistir en un altre missatge al mariscal Bernard Law Montgomery sobre la necessitat d’Anvers. Enlloc de respondre-li, el mariscal britànic va enviar al general Walter Bedell Smith un memoràndum de 16 paràgrafs titulat Notes sobre el comandament a Europa occidental. Després d’afirmar que l’actual organització del comandament de les forces aliades occidentals a Europa occidental no era satisfactori, l’escrit censurava de males maneres la manera d’exercir el comandament de l’Eisenhower i proposava que aquest o bé es traslladés al seu quarter general més proper al front per assumir el comandament directe de les operacions contra el Rhur o bé que delegués el comandament de campanya a ell mateix o a l‘Omar Bradley.

En el Pacífic:

Les forces nord-americanes varen bombardejar l’illa d’Okinawa.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: