Home // diari // 7 d’octubre de 1944

7 d’octubre de 1944

Dissabte:

En el Reich:

L’Adolf Hitler s’anava trobant més bé des de que el 24 de setembre de 1944 havia sabut que les tropes soviètiques estaven a punt de penetrar Prússia Oriental. Segons la seva secretària Traude Junge aquella notícia el va posar dret i li va tornar la salut de cop.


A tres quarts de dotze del migdia va sonar l’alarma a la ciutat de Dresden i aquest cop sí la ciutat va ser bombardejada pels nord-americans. L’artilleria antiaèria va actuar, però no va evitar que els bombarders deixessin anar les seves bombes fins a dos quarts de dues, quan va cessar l’alarma. Els tramvies es varen aturar durant l’atac i les bombes varen destruir l’església de Santa Anna, les fàbriques Seidel i Naumann i es varen produir danys a les cases de l’Annenstrasse i a la Wettiner Strasse, on varen morir persones.


El comandant general Rudolf Schmundt va rebre a títol pòstum l’Ordre Alemany.


Auschwitz, els Sonderkommandos del crematori 4º van atacar a les SS amb pedres, destrals i barres de ferro per intentar fugir del camp. En sentir els sorolls que provenien del crematori 4º, els equips especials del crematori 2º també varen atacar als seus vigilants, i varen matar a dos d’ells (a un el varen llançar al front en flames). Ràpidament les SS varen perseguir als revoltats i l’aixecament va fracassar i, a la nit, es va donar per acabat sense que cap presoner hagués pogut escapar, tot i que van matar a tres guàrdies de les SS i en van ferir a dotze. Tot i fracassar en el seu intent d’escapar, varen destruir el crematori 4º amb granades de mà que havien introduït unes presoneres jueves (Ester Wajcblum, Regina Safirsztajn, Ala Gertner i Róza Robota). Les SS varen trobar membres d’un Sonderkommando amagats en un graner i varen calar-hi foc. l final del dia 250 presoners van ser executats. Però les represàlies alemanyes no varen acabar aquí, ja que poc després varen seleccionar a altres 200 membres d’un Sonderkommando i els varen assassinar disparant-los per l’esquena.

Al mateix moment, en el camp d’extermini d’Oswiecim els alemanys varen començar a assassinar en massa a les cambres de gas i a les cambres mòbils als presoners polonesos que havien vingut de Varsòvia.

En el front occidental:

La 30º Divisió d’infanteria del 19º Cos es trobava a menys de quatre quilòmetres de la ciutat de Wurselen, on els esperava la 1º Divisió d’infanteria per envoltar la ciutat alemanya d’Aquisgrà, amb el suport dels tancs de la 2º Divisió Blindada. A Bèlgica, els alemanys varen llançar el primer V-2 contra la ciutat d’Anvers.

A Grècia:

Les tropes alemanyes es varen retirar.

A Finlàndia:

Els soviètics varen començar una ofensiva contra les forces alemanyes.

A la Gran Bretanya:

A la nit, el primer ministre Winston Churchill va agafar un avió de passatgers York acompanyat per la seva esposa Clementine per viatjar a Moscou per reunir-se amb el govern soviètic.

En el Pacífic:

Després de conèixer el dia anterior que els nord-americans pensaven envair les Filipines, l’almirall Soemu Toyoda va volar cap a Manila per informar a l’Exèrcit i a l’armada del desembarcament nord-americà previst entre els dies 20 i 30, i per estar preparats per l’Operació Sho-Go.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: