Home // diari // 7 de setembre de 1944

7 de setembre de 1944

Dijous:

En el Reich:

Adolf Hitler, que havia tornat a donar els plens poders al mariscal Gerd von Rundstedt en el front occidental, va ordenar que tant les autoritats del Partit com les de l’Estat com els comandants en cap de Bèlgica del nord, de França i dels Països Baixos quedessin subordinats a en Von Rundstedt. També per ordre d’en Hitler, l’escriptor i segon cap de premsa del Reich, Helmut Sündermann, va escriure un article al diari Völkischer Beobachter on demanava en els alemanys que no ajudessin als Aliats en donar aliments, ni informació, ni ajuda. També els va demanar que destruïssin tots els ponts i els camins per on havien de passar les tropes aliades. Per últim, va expressar el seu desig de voler veure els seus enemics morts, desolats i atemorits per l’odi. Sündermann va explicar setmanes més tard en el seu entorn íntim que va ser Hitler qui li va redactar l’article punt per punt.


La Gestapo va detenir a en Hans Speidel perquè creien que havia participat en el complot del 20 de juliol de 1944. Tot i ser amic del general Ludwig Beck i d’haver conspirat contra en Hitler, Speidel no va participar en el cop d’Estat.

En el front occidental:

El mariscal de camp Bernard Law Montgomery va fer saber a Londres que esperava està a Berlín en tres setmanes.

A Bèlgica:

Mentre la batalla entre britànics i alemanys continuava a Hechtel i Beringen, a l’altura del Canal Albert, Miles Dempsey va ordenar a la 50º Divisió d’Infanteria, la Northunbriam, creuar el Canal al sud de Geel. El sector estava defensat pel Kampfgruppe Dreyer, al comandament del Generalleutnant Kurt Chill.

Al nord de França:

Quatre columnes blindades del 3º Exèrcit nord-americà varen arribar al riu Mosela, al nord i al sud de Metz, i allí varen ser rebuts per l’artilleria alemanya.

Al sud de França:

El 7º Exèrcit nord-americà va ocupar Dijon.

En el front oriental:

A Bulgària varen continuar les vagues del dia anterior per demanar la rendició del seu govern. Al mateix temps, els soviètics varen ocupar les regions del nord-est, així com les importants ciutats portuàries de Varna i Burgas, i el govern búlgar va finalitzar l’operació de desarmar i capturar a tots els soldats alemanys desplegats al país búlgar.

A la Gran Bretanya:

En una roda de premsa, Duncan Sandys va declarar que tot i alguns llançaments que encara es podien produir, la batalla de Londres havia acabat.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: