Home // diari // 24 de juny de 1944

24 de juny de 1944

En el Reich:

El ministre d’Armament Albert Speer va demanar en el ministre de l’Interior Heinrich Himmler, que havia mostrat interès en el seu projecte d’atacar les centrals elèctriques de la Unió Soviètica, que es reunís amb el Doctor Carl per planificar un atac aeri amb l’objectiu de destruir les centrals elèctriques dels Urals i del Volga. Speer volia aconseguir a través d’en Himmler el màxim de voluntaris per fer un atac aeri sense retorn. El pla era fer servir l’avió com una bomba, com els kamikazes japonesos, i fer-lo estavellar en les centrals elèctriques. Però a diferència dels japonesos, Speer pensava que els pilots tenien que saltar de l’avió amb paracaigudes just abans d’estavellar-lo per intentar tornar a les línies alemanyes.

En el camp de concentració de Lublin Maïdanek, les SS varen decidir evacuar el camp i traslladar els presoners al camp d’Auschwitz. Només uns quants milers varen arribar a Auschwitz. Mentrestant, en aquest últim camp, a Birkenau, els presoners Edward Galinski i Mala Zimetbaum varen intentar escapar, però varen ser detinguts. El 15 de setembre de 1944 varen ser executats.

En el front oriental:

En l’Operació Bagration, l’exèrcit soviètic va envoltar la ciutat de Vitebsk i va tallar la carretera que anava de Minsk a Smolensk. Per altra banda, el 1º Front Bielorús va atacar al 9º Exèrcit i ràpidament va trencar el front en diversos punts. D’aquesta manera els soviètics varen començar l’ofensiva a Bielorússia.

En el front occidental:

Després de tres dies de combats, les tropes aliades varen entrar a la ciutat de Cherbourg, on va començar una dura lluita pel control de la ciutat francesa. Però no tot varen ser bones notícies pels Aliats aquell dia, a la platja de Sword, Normandia, el destructor HMS Swift es va partir en dos i es va enfonsar després de xocar contra una mina.

A Dinamarca, a Copenhaguen, 70 resistents varen destruir el port, la fàbrica d’armes danesa més important i varen provocar una vaga general en la ciutat que va motivar a una repressió brutal per part dels alemanys.

 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: