Home // diari // 16 de maig de 1944

16 de maig de 1944

Dimarts:

En el Reich:

En una reunió en el Platterhof, un hotel situat al costat del Berghof que en el passat havia sigut la pensió Moritz, molt més modesta, en la que s’hi havia allotjat l’Adolf Hitler en els anys 20, el líder alemany va descriure els jueus com uns éssers estranys entre el poble alemany que havia sigut necessari expulsar, tot i que va reconèixer que no tot el món ho havia entès perquè s’havia hagut d’actuar d’una forma brutal i desapiadada. Llavors, va dir que en eliminar els jueus havia suprimit la possibilitat de que s’instaurés alguns tipus de grup o nucli revolucionari a Alemanya. Per justificar els seus mètodes, va afirmar que estaven tenint una lluita a vida o mort, i va dir que si els seus enemics obtinguessin la victòria el poble alemany seria eliminat ja que, segons ell, el bolxevisme massacraria a milions i milions d’intel·lectuals alemanys. Va explicar a més que 40.000 dones i nens havien mort entre flames de les bombes incendiàries llançades sobre Hamburg, i va dir que no tenien que esperar d’ell una altra cosa que la defensa desapiadada de l’interès nacional de la forma que tingués el més gran efecte i que produís un millor benefici a la nació alemanya. Continuant amb els seus atacs antisemites, va afirmar que s’havia guanyat l’odi dels jueus i, d’immediat, entre el públic, es va poder sentir crits D’exacte!. Seguint amb el seu discurs, el líder alemany va parlar d’Hongria, on els jueus no havien sigut eliminats tot i les lleis antisemites, dient que aquests país estava debilitat per culpa dels jueus, però va afirmar que ara que havia ocupat el país havia solucionat el problema. A continuació, va mencionar un altre cop la seva profecia del 30 de gener de 1939, segons la qual en cas de guerra els jueus serien eliminats i, després d’aplaudiments, va continuar ressaltant el manteniment de la seva raça. Per concloure el seu discurs, va parlar de la missió del poble alemany a Europa dient que la derrota en la guerra significaria el final del poble alemany i la victòria el principi del domini alemany a Europa.

En un altre punt del dia, Hitler va ordenar en el mariscal Wilhelm Keitel preparar un atac massiu pel juny contra la Gran Bretanya amb míssils V-1, artilleria de llarg abast i bombarders de la 3º Flota Aèria. Hitler va explicar que volia dur a terme aquella ofensiva de nit, però tenia previst que quan les condicions climatològiques fessin impossible l’activitat aèria britànica s’atacaria de dia.


A Auschwitz, després de saber que els volien eliminar per fer lloc a l’arribada de jueus hongaresos, els gitanos es varen revoltar contra les autoritats del camp. Per controlar l’arribada dels jueus hongaresos, Adolf Eichmann es va traslladar al camp.


El Obergruppenführer Kurt Daluege es posava inclús en les vides dels seus subordinats i, aquell dia, li va escriure en el HSSPF de Dinamarca Pancke que alliçonés a la seva esposa perquè no divulgués més opinions sobre qualsevol fet polític en el Gau ni tornés a parlar del Gauleiter amb tanta facilitat i indolència i en tants llocs. Per acabar, Daluege li va dir que tenia la impressió de que ell no havia assumit encara en el seu matrimoni el comandament necessari per educar a la seva jove esposa segons s’esperava de tot cap SS

A Itàlia:

Harold Alexander va comunicar a l’Alan Brooke que la Línia Gustau havia sigut definitivament trencada. Les tropes de xoc del general Augustin Guillaume varen ocupar successivament el mont Petrella (1.533 metres) i el mont Revole (1.285 metres).  Els paracaigudistes i els granaderes panzer que defensaven la Línia Gustau varen començar a retirar-se ja que no podien continuar amb la defensa. Tot i això, els alemanys encara estaven ben preparats en la Línia Hitler, just a la seva rereguarda.


A Montecassino, el 1º Cos canadenc del general Burns es va llançar a l’atac sense esperar que els polonesos d’en Ladislas Anders s’apoderessin del mont.

A la Gran Bretanya:

Després de l’atac del 12 de maig de 1944 en les plantes de petroli sintètic d’Alemanya, Bletchley Park va desxifrar un missatge alemany que cancel·lava una ordre en què les Luftfloten 1º i 6º cedissin a la Luftflotte 3º cinc bateries antiaèries pesades i tres d’antiaeris lleugeres cada una. Aquestes bateries passarien a la Luftflotte Reich per protegir la planta d’hidrogenació a Troglitz. A més, altres unitats antiaèries varen ser traslladades per protegir unes altres importants plantes de carburant.


Després de la reunió del dia anteriorDwight D. Eisenhower va tenir diverses reunions durant aquell matí a Bushy Park i després va supervisar les seves divisions amb el seu Bayonet, el vagó de tren blindat que utilitzava pels viatges llargs.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: