Home // diari // 11 de febrer de 1944

11 de febrer de 1944

Divendres:

En el front oriental:

En el poble de Derenkowez, com la nit anterior, els soldats soviètics continuaven atacant als soldats alemanys, que intentaven retirar-se. Els alemanys no tenien cap possibilitat de victòria però els seus comandaments els hi ordenaven que resistissin com poguessin. A les onze de la nit, dos oficials soviètics varen entrar al poble amb un missatge de l’Alt Comandament soviètic pel comandant en cap de les tropes alemanyes envoltades al poble. El missatge era un ultimàtum, però els alemanys novament no el varen acceptar i els combats varen seguir. Els 50.000 homes del Gruppe Stemmermann varen intentar escapar sense deixar de combatre i varen arribar fins a estar a 15 quilòmetres de les forces de socors que intentaven obrir un passadís per alliberar-los. Diverses divisions Panzer, liderades per la 1º Waffen SS Leibstandarte, varen lluitar contra enormes concentracions soviètiques, que varen intentar amb tots els mitjans mantenir l’aïllament i destrossar els envoltats.

A Itàlia:

A Montecassino, la 34º Divisió nord-americana va fracassar en un nou atac contra el monestir. Llavors, el 2º Cos d’Exèrcit nord-americà va aturar els atacs i va estabilitzar les seves posicions. Veient que el monestir seria clau, els comandants del 8º Exèrcit britànic varen apujar el to per demanar bombardejar-lo.

A Anzio, els alemanys varen obligar als Aliats a replegar-se. El propi president Franklin Delano Roosevelt va mostrar la seva preocupació per la mala situació del cap de platja.

A l’oceà Índic:

El petrolier alemany Charlotte Schlieman, dedicat a proveir en alta mar als submarins, va ser descobert a prop de Madagascar per un hidroavió Catalina, que el va veure just en el moment que començava a proveir al U-532, el qual es va submergir sense poder omplir els dipòsits. Espantats, la tripulació del petrolier va enfonsar la seva pròpia embarcació ja que temien l’arribada d’unitats de superfície aliades.

A Hong Kong:

Sobre l’espai aeri de l’ex colònia britànica es va produir un combat aeri contra les forces de caça que protegien les importants bases aeronavals de la ciutadella, que varen rebre l’atac de bombarders B-25 escortats per caces P-40 i P-51. Durant el combat els nord-americans varen perdre un dels bombarders juntament amb quatre P-40 i dos P-51.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: