Home // diari // 20 d’agost de 1943

20 d’agost de 1943

Divendres:

En el Reich:

Els Batallons policials 251, 255 i 256 varen liquidar el gueto de Bialystok i varen acabar amb tots els jueus del gueto. Els jueus s’havien revoltat el 16 d’agost, el dia que els alemanys havien començat la seva operació, però no varen poder resistir les armes alemanyes. En total, els tres Batallons varen assassinar entre 25.000 i 30.000 persones.

En el front oriental:

Les tropes soviètiques varen creuar el riu Mius per la ciutat de Kuibyshev. Però l’ofensiva del general Hermann Hoth estava donant els seus fruits i aquell dia varen derrotar als soviètics a Bogodukhov, que varen perdre al voltant de 200 tancs i molts homes. Les contra-ofensives blindades de la Grossdeutschland, la Panzer SS Totenkopf i la Panzer SS Das Reich semblava que havien triomfat. L’enllaç de les divisions Grossdeutschland i Totenkopf va deixar envoltades a dues divisions de fusellers i un cos de tancs soviètics. Aquella victòria era impressionant perquè els alemanys lluitaven en inferioritat de 5 a 1 en tancs.

Al mateix temps, les divisions Panzer SS Wiking i la 3º Panzer de la Wehrmacht varen sostenir el seu front contra una colossal envestida soviètica a l’oest de Khàrkiv, que va obligar a les Panzer SS Das Reich a replegar part de la seva força per passar a la defensiva al costat de la Wiking. Els generals alemanys no veien cap més alternativa que la retirada, però sabien que l’Adolf Hitler no ho permetia.

A Espanya:

En el Pas de Meirás, la casa d’estiu del dictador Francisco Franco a la Corunya, Samuel Hoare va sol·licitar al dictador espanyol la retirada de la Divisió Blava en el front oriental. Franco sabia que no tindria més remei que retirar aquells homes en veure que les forces alemanyes s’estaven retirant en el front oriental.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: