Home // diari // 27 de febrer de 1943

27 de febrer de 1943

En el Reich:

El ministre de Propaganda Joseph Goebbels va convidar a casa seva el ministre d’Armament Albert Speer, el Reichsleiter Robert Ley i el ministre d’Economia Walther Funk. Es varen reunir en una sala petita del descomunal edifici i se’ls va servir conyac francès i te. Un cop va començar la reunió, en Goebbels els va explicar que les coses no podien seguir tal i com anaven ja que creia que l’Adolf Hitler no era conscient dels problemes que patia Alemanya per què estava massa temps fora de Berlín desinformat. Tots van opinar que el problema es trobava en que la majoria de les qüestions d’Estat passaven per les mans del secretari d’en Hitler, en Martin Bormann. Per en Goebbels, el fet que en Bormann tingués tant poder dins del Reich era un problema, ja que era ell qui controlava la política interior del país, i va criticar durament a en Hitler quan va dir que tenien una crisis de Führer. Speer els va repetir que seria convenient que el ministre de l’Aire, en Hermann Göering, tingués més poder en el Consell de Ministres per la Defensa del Reich per tal de que pogués aprovar lleis sense el consentiment d’en Hitler per així debilitar la figura d’en Bormann. Al final de la reunió es va decidir que sigués Speer qui intentés convèncer a en Göering perquè fes el pas d’aconseguir més poder. La persona més ideal per parlar amb el ministre de l’Aire era sens dubte en Goebbels, però el ministre de Propaganda havia tingut una baralla amb en Göering pel tancament del restaurant Horcher el 18 de febrer de 1943.

La casa de Joseph Goebbels es trobava el costat de la Porta de Brandenburg.

Després, en Goebbels va ordenar a les SS que deportessin als jueus de Berlín que treballaven com esclaus en la indústria bèl·lica del Reich al camp de concentració d‘Auschwitz, Polònia.

A Noruega:

A les vuit del vespre, un comando noruec compost per sis homes es va dirigir a la fàbrica alemanya d’aigua pesada de Norsk Hydro, única al món i que servia per la fusió dels àtoms. Al cap de poc, el comando va ocupar de forma silenciosa el voltant de l’edifici i varen observar els 12 guardians alemanys. Llavors, en només tres minuts, els noruecs varen trobar la galeria de cables que portava directament a la sala de concentració d’aigua pesada i varen col·locar-hi els explosius que portaven al damunt. Després de sortir de la sala varen encendre la metxa i quan es varen allunyar 20 metres de la porta del subterrani varen sentir l’explosió. Quan les sirenes varen començar a sonar, els alemanys, adormits, varen sortir dels seus llocs de guàrdia i varen començar a buscar els sabotejadors, però no varen tenir èxit ja que aquests varen poder escapar.

En el front oriental:

A Khàrkiv, les forces de l‘Erich von Manstein varen atacar des del sud i es trobaven a la línia des de Lozovaya a Kramatorsk.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: