Home // diari // 26 de gener de 1943

26 de gener de 1943

Dimarts:

En el Reich:

En la reunió de la Central de Planificació, el ministre d’Armament, Albert Speer, volia que un milió d’alemanys anessin a treballar en la producció d’armament. Aquella mesura no va ser mai acceptada.


Heinrich Himmler va tornar a ser tractat pel doctor Felix Kersten en el seu quarter general. Himmler tenia mal de cap, un dolor poc freqüent en ell. Mentre rebia un massatge, Himmler es va queixar de que l’oficial de les SS Gottlob Berger ho pintava tot de color rosa. El líder de les SS també va renegar de que els finlandesos com els holandesos no estaven fent prou per ajudar-los, i els va titllar de traïdors.

En el front oriental:

A la ciutat de Stalingradl’exèrcit soviètic, que tenien envoltat als soldats alemanys, varen deixar als alemanys lluitant només des de dins de la fàbrica de tractors Dzerzhinski de la ciutat. A més, a partir d’aquell dia, els soldats del 6º Exèrcit varen veure que era impossible comprovar les quantitats dels carregaments enviats, que eren molt minses, perquè ja no eren repartides segons les unitats, sinó tirades indistintament sobre els diferents punts de suport. Per complicar encara més les coses pels alemanys, aquell dia es varen unir els carros del 57º Exèrcit del general Batov amb les tropes de la 13º Divisió de la Guàrdia del general Rodmitzev. Va ser la primera vegada que les divisions del general Vasili Chuikov, a l’interior de Stalingrad, havien establert contacte amb un altre exèrcit soviètic des del 10 de setembre de 1942.

Unes hores més tard, el quarter general del 6º Exèrcit es va traslladar als grans magatzems Univermag de la plaça Roja. Els edificis que rodejaven la plaça havien sigut bombardejats, no tenien finestres i estaven plens de forats d’obusos. L’edifici on hi havia la seu del Pravda estava destruït, igual que el del Soviet de la ciutat i l’oficina de Correus. Del teatre només en quedaven les pedres. Més tard, l’Arthur Schmidt va anunciar en el quarter general d’en Friedrich Paulus que el 14º Cos blindat intentava capitular.

En el nord de l’Àfrica:

A Líbia, la columna d’en Philippe Leclerc es va unir al 8º Exèrcit d’en Bernard Law Montgomery, arribades de l’est, i varen entrar a Trípoli, que havia sigut abandonada per les forces de l’Eix el 23 de gener de 1943. Més a l’est, una altra divisió de la columna d’en Leclerc va ocupar la ciutat de Radamès, a la frontera amb Argèlia.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: