Home // diari // 21 de setembre de 1942

21 de setembre de 1942

Dilluns:

En el Reich:

El cap de les SS Heinrich Himmler i el ministre d’Armament Albert Speer es varen barallar dialècticament pels presoners dels camps de concentració. Himmler feia servir els presoners per fabricar armament per les SS i els obligava a treballar en unes condicions espantoses. La disputa va venir perquè Speer volia que aquells presoners treballessin dins del seu Ministeri per fabricar armament. Aquella picabaralla entre els dos jerarques la va solucionar finalment l’Adolf Hitler ordenant que els internats en els camps de concentració treballessin en les empreses sotmeses a l’organització industrial d’armament de Speer. Més tard, molts dels empresaris que varen rebre aquells presoners es varen queixar de les males condicions de salut que tenien aquells presoners, que casi no podien ni treballar. Dins de l’organització de Speer es va intentar millorar les condicions de vida d’aquells presoners. però tot i això se’ls va obligar a treballar sense descans.

En el front oriental:

A Stalingrad, els carros i els avions alemanys varen atacar l’edifici on es refugiaven els soldats del 1º Batalló del 13º Regiment de l’Anton Dragan a la Plaça Roja. Al vespre, Dragan i els seus homes estaven aïllats dels seus companys. En els grans magatzems Univermag, els alemanys es varen concentrar en el quarter general del Batalló i varen matar a tots els soviètics que varen trobar. Dragan va intentar enviar-hi ajuda, però el quarter general havia sigut destruït i l’Estat Major aniquilat. Conduint els seus homes d’edifici en edifici, els homes d’en Dragan varen travessar per la font amb les estàtues de nens ballant al voltant d’un cocodril, va passar pel Pravda, pel Soviet de la ciutat, pel teatre i pels cossos que penjaven al voltant de l’obelisc commemoratiu dels caiguts de la Guerra Civil de 1918. En la intersecció dels carrers Krasnopeterskaia i Komsomolskaia, Dragan va conduir la resta dels seus homes cap als subterranis d’una casa d’apartaments de tres pisos.

Mentrestant, des de més enllà dels Urals arribaven més reforços soviètics a la ciutat i des de les extensions de Sibèria varen arribar ordres per la 284º Divisió, sota el comandament del coronel Nikolai Batiuk, perquè es desplacessin cap al Volga i el creuessin.

A Noruega:

Els deu homes britànics i els dos noruecs que varen desembarcar a les costes noruegues el 16 de setembre de 1942 varen destruir la central elèctrica de Glomfjord. Un guàrdia alemany va morir durant l’atac i els obrers noruecs varen ser amenaçats amb cloroform en el cas de que oferissin resistència. Els britànics portaven injectables de morfina per si oferien resistència. Després de l’atac, quan fugien, set dels atacants varen ser detinguts pels alemanys i la resta va arribar a fugir cap a Suècia.

A la Gran Bretanya:

Winston Churchill va sol·licitar en el Gabinet de Guerra censurar la premsa perquè no es publiquessin les grans pèrdues del Bomber Command de la RAF.

A Japó:

L’ambaixador Hiroshi Oshima va informar al seu govern d’un descens considerable en les reserves de petroli alemany i afirmava que només es podia solucionar amb la conquesta del Caucas.

En els Estats Units:

Els nord-americans varen provar per primer cop el prototip XB-29, el futur B-29. La prova va ser bona, però es va veure una mala qualitat en el motor, que s’incendiava massa ràpidament.

En el Pacífic:

Els nord-americans varen començar una ofensiva contra els japonesos a Nova Guinea.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: