Home // diari // 16 de setembre de 1942

16 de setembre de 1942

A les costes de Noruega, varen desembarcar deu britànics i dos noruecs amb uniforme de les forces alpines britàniques, amb armament pesat i explosius. La seva missió va ser la de fer actes de sabotatge a Noruega.

Aquell dia, la xarxa d’espies espanyola “Tô” va enviar un missatge a Itàlia i Alemanya on esmentaven que entre els membres de la xarxa d’espionatge de la Gran Bretanya hi havia l’ambaixador d’Argentina, l’ambaixador i el primer secretari de l’ambaixada de Turquia, l’empresari Ronald Straüs, els francesos Raymund Lacoste, Norman Hore i un inspector de la Marina francesa.

A Washington, Franklin Delano Roosevelt va explicar que considerava important que a Charles de Gaulle se’l mantingués al marge de la futura operació Torch i que no se li permetés obtenir cap informació, sense preocupar-se per tal com s’ho prengués. El president confiava més amb Henri Giraud que amb De Gaulle, a qui veia un possible dictador militar.

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: