Home // diari // 22 de juliol de 1942

22 de juliol de 1942

Dimecres:

En el Reich:

Adolf Hitler va criticar que els soldats italians ja no eren un lluitadors i que s’havien convertit en uns vividors, tot el contrari del que pensava dels soldats caucàsics.


Otto Thierack, que volia ser nombrat ministre de Justícia, va convidar al ministre Joseph Goebbels a pronunciar una conferència davant els membres del Tribunal Popular, en la que va criticar que els jueus poguessin continuar seguint apel·lant a un tribunal. Després de la conferència, el ministre va anunciar la deportació de 40.000 jueus que vivien a Berlín.


A Polònia, els alemanys varen començar el trasllat dels jueus del gueto de Varsòvia als camps d’extermini, tot i que el dia anterior un oficial de les SS li havia dit en el president del Consell Jueu Adam Czerniaków que no es cregués els rumors de les deportacions. Aquell dia li varen ordenar a en Czerniaków que havia d’entregar per les quatre de la tarda a 6.000 persones. Si no complia els alemanys l’havien amenaçat de que la seva esposa seria la primera de ser afusellada. Czerniaków l’endemà se suïcidaria.

Al mateix temps, les SS ucraïneses varen rodejar els murs del gueto i varen col·locar cartells amb la següent notificació:

Tots els jueus que no treballen en indústries alemanyes, industries d’armament o en l’administració del gueto, hauran d’abandonar-lo.

Molts jueus varen intentar amagar-se perquè sabien el què els esperava.

En el front oriental:

El 4º Exèrcit Panzer va creuar el riu Don i va conquerir la ciutat de Rostov. A Crimea, els soviètics varen començar una ofensiva amb el suport de tancs lleugers BT-5.

En el Pacífic:

Els japonesos varen desembarcar al nord-oest de Nova Guinea per Gona i Buna. El seu objectiu era avançar cap al sud i ocupar Port Moesby per la pista de Kokoa.

En el mar del Carib:

Els alemanys varen enfonsar l’embarcació colombiana El Roamar. 

Posted in diari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

css.php
%d bloggers like this: